Hogyan főzzem meg úgy a tojást, hogy könnyen lejöjjön a héja?
Figyelt kérdés
Próbáltam sós vízben, hideg vízzel leöntve főzés után, hűtőbe rakni, de minden alkalommal "ragadt" a héja a tojáshoz.2021. júl. 8. 10:28
11/14 anonim válasza:
Ez egy bevált trükk
Megfőzöd, hideg vízbe teszed pár percig, mondjuk 5, ahogy megtudod fogni azonnal törd fel picit a héját, így alámegy a hideg víz.
5 perc után, szinte két nagy mozdulattal leis válik a héj a tojásról.
12/14 anonim válasza:
Hideg vízben rakom fel, forrás után még minimum 5 percet főzöm, azután hideg vízzel lehűtöm, és folyó hideg víz alatt pucolom meg.
13/14 anonim válasza:
2
A lágytojásnak csak a tetejét nyitom meg.Aztán egy csipet sót szórok rá és kiskanállal kieszem a héjából.
Nem is gondoltam volna ,hogy bárki is a hámozásával szórakozna..
14/14 anonim válasza:
Ecetet teszek a vízbe. Van amikor a tyúk alól szedem ki a tojást, úgy fözöm. Eddig mindig könnyen lejött a héjja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!