Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzem meg úgy a...

Hogyan főzzem meg úgy a tojást, hogy könnyen lejöjjön a héja?

Figyelt kérdés
Próbáltam sós vízben, hideg vízzel leöntve főzés után, hűtőbe rakni, de minden alkalommal "ragadt" a héja a tojáshoz.

2021. júl. 8. 10:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy bevált trükk


Megfőzöd, hideg vízbe teszed pár percig, mondjuk 5, ahogy megtudod fogni azonnal törd fel picit a héját, így alámegy a hideg víz.

5 perc után, szinte két nagy mozdulattal leis válik a héj a tojásról.

2021. júl. 8. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
Hideg vízben rakom fel, forrás után még minimum 5 percet főzöm, azután hideg vízzel lehűtöm, és folyó hideg víz alatt pucolom meg.
2021. júl. 8. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

2


A lágytojásnak csak a tetejét nyitom meg.Aztán egy csipet sót szórok rá és kiskanállal kieszem a héjából.

Nem is gondoltam volna ,hogy bárki is a hámozásával szórakozna..

2021. júl. 8. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
75%
Ecetet teszek a vízbe. Van amikor a tyúk alól szedem ki a tojást, úgy fözöm. Eddig mindig könnyen lejött a héjja.
2021. júl. 9. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!