Hogyan főzzem meg úgy a tojást, hogy könnyen lejöjjön a héja?
Én sosem teszem hideg vízbe, szerintem melegen jobban lejön.
Annyi a trükk, hogy friss tojást nem szabad főzni, mert annak nagyon nehezen válik el.
Mennél régebbi, annál jobb.
Egyszer láttam egy tudományos műsort egy nagy tojásforgalmazó magyar cégnél. Ott minden csínját bínját elárult a főni a tojás tárolásnak, tesztnek, főzésnek, egyebek.
Ő árulta el a naaagy titkot. Frissen tojt tojásnak nagyon nehezen jön le a héja. Legalább 3-4 napos, vagy több napos tojás a legalkalmasabb a főzésre.
Valamint itt tudtam meg, hogy túl is lehet főzni a tojást, akkor fog "bezöldülni" a sárgája széle, valamint akkor, ha forrásban lévő vízbe tesszük a tojást.
Millió praktika volt még: nem mindegy, hogy hűtőhideg, vagy szobahőmérsékletű a tojás, fedő alatt vagy fedő nélkül.
És Jamie Oliver mutatta a legjobb trükköt a gyors pucolásra, elképesztő!
Nem szabad friss tojást főzni, legalább egy hetes legyen!
Én sós, hideg vízben teszem fel főzni, amikor felforr, elzárom a gázt, fedő alatt hagyom 10 percig. Utána folyó vízzel lehűtöm, és átteszem hideg vízbe, ott hagyom, amíg teljesen kihűl.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!