Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzem meg úgy a...

Hogyan főzzem meg úgy a tojást, hogy könnyen lejöjjön a héja?

Figyelt kérdés
Próbáltam sós vízben, hideg vízzel leöntve főzés után, hűtőbe rakni, de minden alkalommal "ragadt" a héja a tojáshoz.

2021. júl. 8. 10:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Hát én azonnal hideg vízbe teszem és addig megy rá a folyó hideg víz, amíg teljesen le nem hűl a tojás.
2021. júl. 8. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
51%
Lágy esetén kényesebb téma . Megfő , ekkor egy másik tál hideg vízbe teszed , 3 perc után morzsolgatva fejtve lejön a héj .
2021. júl. 8. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
27%
Tovább főzöm, utána a főzővízben hagyom kihűlni kb 2-3 órát.
2021. júl. 8. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
89%

Én sosem teszem hideg vízbe, szerintem melegen jobban lejön.

Annyi a trükk, hogy friss tojást nem szabad főzni, mert annak nagyon nehezen válik el.

Mennél régebbi, annál jobb.

2021. júl. 8. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
48%
próbáld ki ecetes vízben is, nekem általában beválik :D
2021. júl. 8. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
EGyszerű: ne friss tojásból csinálj főttojást, hanem 2-3 hetesből. Akkor lejön prímán. Addig hűtőben jól elvan...
2021. júl. 8. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
87%

Egyszer láttam egy tudományos műsort egy nagy tojásforgalmazó magyar cégnél. Ott minden csínját bínját elárult a főni a tojás tárolásnak, tesztnek, főzésnek, egyebek.


Ő árulta el a naaagy titkot. Frissen tojt tojásnak nagyon nehezen jön le a héja. Legalább 3-4 napos, vagy több napos tojás a legalkalmasabb a főzésre.

Valamint itt tudtam meg, hogy túl is lehet főzni a tojást, akkor fog "bezöldülni" a sárgája széle, valamint akkor, ha forrásban lévő vízbe tesszük a tojást.

Millió praktika volt még: nem mindegy, hogy hűtőhideg, vagy szobahőmérsékletű a tojás, fedő alatt vagy fedő nélkül.


És Jamie Oliver mutatta a legjobb trükköt a gyors pucolásra, elképesztő!

2021. júl. 8. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
79%
Mindegy, hogyan főzöd. Ha szerencséd van, lejön.
2021. júl. 8. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
16%
Héllya
2021. júl. 8. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Nem szabad friss tojást főzni, legalább egy hetes legyen!

Én sós, hideg vízben teszem fel főzni, amikor felforr, elzárom a gázt, fedő alatt hagyom 10 percig. Utána folyó vízzel lehűtöm, és átteszem hideg vízbe, ott hagyom, amíg teljesen kihűl.

2021. júl. 8. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!