Bevált VÉKONY pizzatészta recept?
Figyelt kérdés
Először fogok saját készítésű pizzát sütni, és nagyon keresem azt az igazi olasz vékony, ropogós pizzatészta receptet, ami elsőre is beválhat, s tényleg nagyon finom!☺️2021. júl. 7. 21:35
1/10 anonim válasza:
Az eredetinek a jól megdagasztott, jól megkelesztett kenyértésztát tartják. Sokfelé raknak már bele olajat, vajat, vagy akár tejet is, de tényleg nem kell túlgondolni: liszt, élesztő, só és víz, és persze a lehető legforróbb sütő.
2/10 anonim válasza:
Ha még soha nem dagasztottál pizzatesztát, nehez lenne elmagyarázni, milyen állagúnak kell lennie... Azt érezni kell...
3/10 A kérdező kommentje:
#1 köszönöm!😊
#2 másfajta kellttésztát elég sokszor dagasztottam már, hátha meg tudom érteni😊
2021. júl. 7. 22:29
4/10 anonim válasza:
N3zd meg jamie oliver receptjét.
De minden liszt máshogy viselkedik, más mennyisegű vizet vesz fel. Szóval nincs általános tuti recept.
5/10 anonim válasza:
" igazi olasz vékony, ropogós"
Mondom az első lépést:
Kell egy 400 fokot tudó kemence.
6/10 anonim válasza:
Az olaszok 00-ás lisztet használnak, ez a liszt sokkal finomabbra van őrölve. Valójában tényleg egyszerű kenyér receptet kell keresni, és előző este kell begyúrni a tésztát.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, találtam egy szuper tésztát, szóval mostantól pizzát is tudok sütni.🥰
2021. júl. 8. 23:11
8/10 anonim válasza:
#6: lehet már kapni itthon is 00-s lisztet, a Nagyi sorozatban "pizzaliszt" ként.
Nem olcsó, de a következő hasonló minőség ami kapható, az a Barilla, ami 7-800 Ft.
9/10 anonim válasza:
10/10 anonim válasza:
Igen, én is a Nagyi márkát veszem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!