Bevált pizzatészta recept?
Kézzel dagasztanád, vagy kenyérsütő géppel dagasztatod?
Az #1 válaszoló recepjét használom én is, csak egy mokkáskanál cukrot oldok fel a 300 ml langyosvízben, hogy az élesztő jobban dolgozzon. És ez a ropogósabb változat.
Ha a nagyi nálunk van, olívaolaj helyett 3-4 deka olvasztott vajat használok. Ekkor jóval puhább lesz a tészta, megsülve. (Így a nagyi is meg tudja enni a protkójával, nem lesz ropogós a tészta, de azért finom így is.)
Én géppel dagasztatom, és a hozzávalók 20 perces kidagasztása után rugalmas és kemény tésztát kell kapni. Jóval keményebbet mint pl. a kelt beigli tésztája.
A dagasztás után kb 50 percet kelesztem a kenyérsütő gépben, majdnem háromszorosára nő a tészta. Ekkor kiveszem, gyengéden átdagasztom, és szögletesre nyújtva egy nagy gáztepsibe teszem. Amíg a feltétet feldarabolom, a kukoricakonzervet lecsurgatom, sajtot megreszelem, addig hagyom kelni, aztán megkenem paradicsomos pizzakrémmel, és megrakom mindenféle finomsággal. Ezután még vagy 10-15 percet kelesztem, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm. Amikor a szélein a paradicsomszószt kicsit megkapja, akkor szoktam kivenni.
Ó, a Jamie Oliver féle pizza (és szósz) a LEGESLEGJOBB! Már számtalan receptet próbáltam, de ez viszi magasan a pálmát!
Nálunk ez a favorit:
40 dkg liszt, 4 ek étolaj, 3,5 dl tej, 3 dkg élesztő, csipet só
élesztő felfuttat, majd összegyúrod. keleszted picit, majd mehet le a kiolajozott tepsi aljába
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!