Pizzatésztát szeretnék készíteni a kenyérsütőmben. Írnátok bevált recepteket?
Írok egy nagyon egyszerűt,én nem is maszatolnám vele össze a kenyérsütőt,mert 5 perc alatt meg lehet kézzel dagasztani.
20dkg liszt
1,5 dkg élesztő
2dl tej
só
1 kk cukor
1 dl olaj
A tejet meglangyosítom,egy kk cukrot teszek bele,belemorzsolom az élesztőt.
A lisztet tálba teszem,beleteszem a sót,az olajat,és az élesztős tejet.Majd összedagasztom.Ha nem elég lágy a tészta teszek hozzá kevés langyos vizet.
Ezt beleteheted a kenyérsűtőbe is ha gondolod,megdagasztathatod azzal is.
Kb 40 percet kelesztem lefedve meleg helyen(én felteszem a radiátorra)Ha kb a duplájára kelt akkor jó.
Egy tepsibe olajat teszek,majd egy cipót kiveszek a tésztából és szétnyújtom a tepsi méretére.
megkenem pizzaszósszal,és ráteszem a feltétet ízlés szerint ki mit szeret.
Tetejére sajtot reszelek,és előmelegített sütőbe közepes lángon 20 percet sütöm.
Itt találsz pizzatészta recepteket, és pizzaszósz recepteket is:
2 dkg friss élesztő
fél teáskanál só
fél teáskanál cukor
2 dl langyos víz
30 dkg finomliszt
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A langyos vízbe keverjük a cukrot, az élesztőt, a lisztben elkeverjük a sót. Ha az élesztő feljött egy kicsit, belezúdítjuk a lisztbe, és az olívaolajjal együtt összedolgozzuk. Megformázzuk a korongokat, olívaolajjal megkenjük. A feltétekkel megszórjuk és kisütjük.
Mindebből 2 db 35 cm átmérőjű vékony, vagy egy vastag pizza lesz.
1 dl tej
1 dl víz,mindkettő langyosan,
40 dkg fínomliszt
1 ek cukor
1 kk só
1 ek olaj
2,5 dkg élesztő
Felsorolás sorrendjébe teszed a kenyérsütő gépbe.
2 db pizza lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!