Mi a jó tojásos nokedli titka?
29: és emiatt aztán minden ételük tökugyanolyan ízű....
30: semmi köze a trendhez!
Már nagyanyám is szidta ezeket a műanyag ízpótlékokat. Pedig neki még fogalma se volt, hogy mi az a nátrium glutamát meg aromák meg színezékek....
Itt nem a Delikát vagy só használatan mulik a dolog!
Fölöslegesen kattogtok ezen! Ahány ház, annyi szokás és annyi izesités!
A kérdező maga a technikát rontja el és ebben kér segitséget.
Szóval.. atól függ mennyi lisztböl csinálod a nokedlit és ehez mennyi tojást használsz. Én a nokedlit 0,5 kg lisztböl készitem és ehez kb 6-7 tojást szoktam felverni. Amikor a nokedli kész,előveszel egy serpenyőt beleteszed a nokedlit, es kb. 1-2 ek. vajat teszel rá és pár percig piritod. Amikor már forró a nokedli, a vaj szépen elolvadt és bevonta akkor ráöntöd a tojásokat és innentöl kb. 5 percig alacsony hőfokon kevergeted. A tojás igy befogja vonni és finom krémes lesz.
Amikor kész, fejes salátával tálalod. Mi szeretjük a saláta levével picit meglocsolni. Ez is izlés kérdése mint a delikát. :D
Sok sikert kedves kérdezö! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!