Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a jó tojásos nokedli titka?

Mi a jó tojásos nokedli titka?

Figyelt kérdés
Maga a nokedli az megy, valamit a tojással cseszhetek el de mit ?

2021. máj. 19. 19:06
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
56%

#7: ja-ja, abszolút hagyományos magyaros!

Már a honfoglaló magyarok is delikáttal szórták meg a húst, mielőtt betették a nyereg alá puhulni. :-D

2021. máj. 20. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/35 A kérdező kommentje:
21 mennyi aljas álszent ember van itt, úristen. Gondolom te csak sót használsz....
2021. máj. 20. 11:06
 23/35 anonim ***** válasza:
62%
22: csak a sót ismered fűszerként?
2021. máj. 20. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/35 anonim ***** válasza:
44%
#21: :DDD
2021. máj. 20. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/35 A kérdező kommentje:

23 Kötekedj máshol, rosszindulatú, aljas emberekre nem vagyok kíváncsi.


Kattanjatok már le arról , igen tettem bele egy KIS delikátot, ismerek olyat aki pl fokhagymát rak bele , én meg azt nem szeretem, mégse szólom meg.

2021. máj. 20. 11:14
 26/35 anonim ***** válasza:
45%

Ne törődj velük Kérdező.Ne bosszankodj ezen.Én sem használok delikátot,és?Attól nem mondok rád semmit sem.Ha szerinted úgy jobb akkor ok,te tudod.

Aki azt írta hogy "bevonja" előtte vajjal az a jó megoldás.Próbáld ki úgy

#1,2

2021. máj. 20. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Az sem minfdegy mennyi tojást használsz egységnyi nokedlihez. Én nem szeretem, így én egyszerre két adagost állítok össze (nokedlit többet szaggatok, de az elvan a hütőben, tojással csak annyit keverek össze, ami akkor ott elfogy. Tehát én a két tisztességes adagra minimum 5 tojást számolok alsó hangon, az a minimum. Jól felverem és nem sütögetem már, hanem a forró nokedlivel(amit a lábosból épp kiszedek frissen) összekevergetem, az edény amiben készetem eleve vastag talpú, öntök zsíradékot bele, rá a nokedli, tojás, marad benne annyi hő, ami bőven elég, hogy megfőjön tőle a tojás és krémes legyen, ne rántotta. Ahogy már írták mások is előttem, mint a carbonarat, a tészta saját hőjével dolgozom, mert a fiúk csak egészen lágyan eszik meg.
2021. máj. 20. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/35 anonim ***** válasza:
50%

Anyósomtól tanultam, hogy a tojáshoz kever tejfölt (6-8 tojáshoz kb 2 dl-t), jól kikeveri, a forró tésztát beleteszi és kevergetve süti, a tejföl miatt a tojás rátapad a tésztára bevonja, szerintem sokkal jobb, mint tejföl nélkül.


A delikátot meg tényleg jobb kihagyni, kifejezetten ártalmas az egészségre, káros vegyszer az egész.

2021. máj. 20. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/35 anonim ***** válasza:
68%

Delikátot általában azok használnak, akik nem tudnak főzni ;) Ők cs.szik tele a levest és minden más kaját.


Létezik a FŰSZER nevű dolog, azzal kell ízesíteni, nem sós-ízfokozó szrral.

2021. máj. 20. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/35 A kérdező kommentje:

29 Le akadnátok végre erről? Egyik ismerősöm mindenbe fokhagymát rak az az ő dolga. Nekem anyum,nagyim is használt delikátot, számomra teljesen megszokott íz.

Mostani trend szapulni a delikátot , vegetát...

2021. máj. 20. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!