Tortába mascarponés krém vagy lisztes főzött krém a finomabb, jobb?
Figyelt kérdés
#Mascarponés
2021. máj. 18. 08:13
2/10 anonim válasza:
Ez két totálisan eltérő dolog, így aztán teljesen szubjektív, hogy kinek mi tetszik, ki mit tart finomabbnak. Alapvetően a mascarpone tehéntej tejszínének a savazásával készül, a másik meg búzából-cukorból-tejből-tojásból. A mascarpone gluténmentes a másik gluténes, már ha a liszt alatt a BL55-öt értjük (igazából a búzából származó levő keményítő a lényeg ebben az esetben). A lisztes főzött krém alatt gondolom azt a pudingot érted ami nem gyári zacskós, hanem saját kikeverésű mint ez: [link]
4/10 anonim válasza:
Főzött vagy tejszínes.
Én cukrász vagyok, de a mascarponet nem sokra becsülöm
6/10 anonim válasza:
Mascarpone, habtejszinnel lazitva.
7/10 anonim válasza:
Én pudingalapú vajkrémet szoktam csinálni a legtöbb sütihez. Több dolog miatt is szeretem:
- viszonylag könnyű, nem annyira nehéz mint egy sima főzött krém
- sokféle ízű krémet tudok csinálni +hozzávalók nélkül is, mert az a pudingtól függ.
8/10 anonim válasza:
Tortafüggő, mascarpone +1 pont (tudom, nem szavazás).
9/10 anonim válasza:
4-es miért nem becsulod sokra a mascarponet?
Csak azért érdekel, mert manapság annyi rossz cukrászda van ehetetlen krémekkel, hogy annál egy cukros mascarpone finomabb keksszel és gyümölccsel...
10/10 anonim válasza:
A lisztes a jó, legalábbis azt nem tudom elrontani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!