Miért csapodik ki a mascarpone és a tejszín amikor kikeverem?
kikeverem a mascarponet porcukorral,aztán hozzá adom a keményre vert tejszínhabot, aztan az egesz tiszta túrós vizes lessz..Képtelenség tartaná tölteni :(
Már 2x ugrik neki de a probléma ugyan az..
Egyszerre adod hozzá?
Mert először egy kis adagot kellene a tejszínhabbol belekeverni. De azt teljesen
Ezzel lazítod. Utana ovatosan a tobbit, adagokban.
Amugy elég rosszak a magyar tejszínhabok. Nagyon nehez felük dolgozni... sajnos. Milyen fajta volt?
A tejszínes mascarpone krém elkészítésénél fontos, hogy a mascarpone szobahőmérsékletű legyen, mert úgy könnyebb vele dolgozni, a tejszín meg be legyen hűtve, legalább 24 óráig legyen a hűtőben felhasználás előtt, mert különben nem tudod felverni.
Egyiket sem szabad túlverni mert kicsapódik belőle a vaj.
A mascarponeba kézi haverővel szoktam csak elkeverni a cukrot, a keményre felvert tejszín egyharmadát habverővel belekeverem hogy fellazítsam , a maradék tejszínt pedig hablapáttal óvatosan hozzáforgatom.
köszönöm a valaszokat.Németországban lakom itt is van millió féle tejszín de nagyon hamar osszeesik mindegyik :/
kitchen eid géppel dolgozom azzal keverem ki a mascarponet porcukorral...közben pedig a tejszint keményre verem kezihabverovel,aztán hozzá forgatom a mascarponehoz együtt keverem egy kicsit és kicsapódik.végén rendesen ontom le róla a vizet.. :(
mind a kettő nagyon hideg volt, hütőben álltak 3 napja.Köszönöm mégegyszer hogy probáltok segíteni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!