Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért csapodik ki a mascarpone...

Miért csapodik ki a mascarpone és a tejszín amikor kikeverem?

Figyelt kérdés

kikeverem a mascarponet porcukorral,aztán hozzá adom a keményre vert tejszínhabot, aztan az egesz tiszta túrós vizes lessz..Képtelenség tartaná tölteni :(

Már 2x ugrik neki de a probléma ugyan az..



#tejszín.krém.cukrász
2018. szept. 20. 12:35
 1/8 A kérdező kommentje:
*Tortába.Bocsánat
2018. szept. 20. 12:38
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Egyszerre adod hozzá?

Mert először egy kis adagot kellene a tejszínhabbol belekeverni. De azt teljesen

Ezzel lazítod. Utana ovatosan a tobbit, adagokban.

Amugy elég rosszak a magyar tejszínhabok. Nagyon nehez felük dolgozni... sajnos. Milyen fajta volt?

2018. szept. 20. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
*habtejszínek
2018. szept. 20. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

A tejszínes mascarpone krém elkészítésénél fontos, hogy a mascarpone szobahőmérsékletű legyen, mert úgy könnyebb vele dolgozni, a tejszín meg be legyen hűtve, legalább 24 óráig legyen a hűtőben felhasználás előtt, mert különben nem tudod felverni.

Egyiket sem szabad túlverni mert kicsapódik belőle a vaj.

A mascarponeba kézi haverővel szoktam csak elkeverni a cukrot, a keményre felvert tejszín egyharmadát habverővel belekeverem hogy fellazítsam , a maradék tejszínt pedig hablapáttal óvatosan hozzáforgatom.

2018. szept. 20. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
100%
Valaszt kaptal mit hogy kell csinalni.amit meg hozza fuznek az az hogy cukor helyet porcukrot szoktam hasznalni es a tejszint 1-2 napig a hutobe hagyom,hogy legyen hideg...Ahogy kiveszem a hutobol mar dolgozok is vele..meg egy csipetnyi sot szoktam tenni bele....egyszer se vagodott el nekem.
2018. szept. 20. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát, én pont nem így szoktam csinálni, ahogy leírták, mégsem csapódik ki soha. Hideg mascsrpone,kicsit fellazítva, hozza a cukor, meg ah ízesítő, bele a habtejszin és együtt habbá verve
2018. szept. 21. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a valaszokat.Németországban lakom itt is van millió féle tejszín de nagyon hamar osszeesik mindegyik :/

kitchen eid géppel dolgozom azzal keverem ki a mascarponet porcukorral...közben pedig a tejszint keményre verem kezihabverovel,aztán hozzá forgatom a mascarponehoz együtt keverem egy kicsit és kicsapódik.végén rendesen ontom le róla a vizet.. :(

mind a kettő nagyon hideg volt, hütőben álltak 3 napja.Köszönöm mégegyszer hogy probáltok segíteni.:)

2018. szept. 22. 07:54
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Proabld meg részletekben hozzáadni a tejszínt. Az első adagot rapverővel teljesrn belekeverheted. A többi csak ovatosan spatulával forgasd bele.
2018. szept. 22. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!