Tejszín + mascarpone krém nem fog összeesni habfixáló nélkül?
Figyelt kérdés
Recept szerint fel kell verni a tejszínt 3 evőkanál porcukorral, hozzákeverni a mascarponét, rákenni a kekszes alapra és pár órára hűtőbe tenni. Biztos, hogy magas marad a krém, ha nincs benne pl. habfixáló?2017. dec. 3. 08:10
1/8 anonim 



válasza:





De! Jegyezd meg,mindig kell habfixáló!!!
2/8 anonim 



válasza:





Ha jó minőségű tejszín, és a felverési rutinod is tökéletes, természetesen nem kell. Én havonta csinálok ilyen krémet, habfixáló nélkül, mindig magas és kemény.
3/8 anonim 



válasza:





Ha valódi habtejszint használsz, nem fog össze esni. Sőt, kimondottan stabil krém lesz. Első nyilván életében nem használt még valódi tejszínt, csak Max cukraszhabot
4/8 A kérdező kommentje:
30%-os habtejszínt vettem a Lidl-ben. Hogy készül a tökéletes és tartós hab?
2017. dec. 3. 13:27
5/8 anonim 



válasza:





Nagyon hideg legyen a tejszín(de azért ne fagyos ) , akkor jól felverődik.
6/8 anonim 



válasza:





Mellesleg a "cukrászati hab alapanyagok " eleve tartalmaznak stabszert, és pont azok, amelyek minden rizikó nélkül kemény habbá verhetők.
Mondjuk ízlés kérdése, jómagam csak valódi, mim. 30 %-os tejszínt használok.
7/8 A kérdező kommentje:
És honnan lehet tudni, hogy meddig kell keverni?
2017. dec. 3. 20:14
8/8 anonim 



válasza:





Az állagán látod. Amikorra többszörösére megnő, és kemény a hab, akkor már jó.Ha az ujjaddal kiveszel belőle, és stabilan megáll, akkor már kemény.
Figyelni kell erre az állagra, mert , ha túlvered, vaj lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!