Hogyan, mivel fogyasztják a gesztenyepürét? Jól bevált recept?
Most vettünk legelőször gesztenyepürét. De nem tudom, hogy mihhez használjam fel.
Segitenétek?
H lehet pontos receptet, mert nem vagyok nagyon tapasztalt a gesztenyével kapcsolatban...
Köszi!
szia!ha nincs krumplinyomód, reszeld le még félig fagyosan
alá fölé tejszínhab és kész.
üdv.
Szia!
Van egy nagyon jó receptem hozzá, egy sütés nélküli édesség. Kell hozzá egy nagy doboz barackkonzerv, rum, tejszín, gesztenyepüré, és babapiskóta.
A barack levét kiöntöd egy tálba és rummal ízlés szerint összekevered. A gyümölcsöt pedig apró kockákra vágod. Egy másik tálban az összenyomkodott gesztenyepürét kikevered főzőtejszínnel, én 2 csomag gesztenyéhez szoktam fél liter tejszínt keverni, úgy hogy folyós legyen. Egy nagy tálba kell csinálni a sütit. Az aljára leteszel egy réteg barackleves rumba áztatott babapiskótát, aztán meglocsolod jól a tejszínes gesztenyés öntettel, megszórod gyümölccsel, majd kezded előröl a rétegezést. Még egy sor piskóta, öntet, gyümölcs. Az utolsó réteg gesztenyés massza legyen. Ezt szitával megszórod natúr (cukor nélküli) kakaóporral, és gyümölcs szeletekkel díszítheted. Pár órára tedd be a hűtőbe, addig a piskóta felszívja a tejszínes öntetet és szépen szeletelhető lesz.
Csodatorta gesztenyekrémmel:
Hozzávalók(a piskótához):
Tésztához:
70 dkg porcukor
12 tojás
20 evõkanál hideg víz
30 dkg darált dió
50 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A porcukrot a tojássárgájával kb. 1 órát, keverjük. Folytonos keverés közben beleöntjük a hideg vizet, és még egyszer jól kikeverjük. Azután beletesszük a darált diót és a vaníliás cukorral meg a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. Egy nagy tortaformát kikenünk, meglisztezzük, beleöntjük a tésztát, és mérsékelt tűzön, előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tortát négy vagy két lapra vágjuk.
Krém:
6 tojás,
30 dkg porcukor,
50 dkg vaj,
4 dkg kakaó(nem lényeges),
3 kanál rum.
15 dkg lereszelt gesztenyepüré
Krém:
Az üstbe beleütjük a 6 egész tojást, beleszórjuk a porcukrot, és habverővel gőz fölött addig verjük, míg sűrűsödni kezd. Azután levesszük a gőzről, hozzáadjuk a vajat, a kakaót,és a rumot. Addig verjük, míg kihűl.
Ha kihült bele a gesztenyepüré és alaposan elkeverjük!
Krém(2):
Bármilyen pudingot,csak ne legyen piros!!(pl.eper,puncs)
Elkészítünk és addig kavarjuk amíg ki nem hűl,majd ugyanúgy beletesszük a lereszelt gesztenyepürét!
Én nem teszek a tésztába csak 15-20 vagy 25 dkg diót ízlés szerint!Én inkább kakaós tésztát készítek,szóval teszek bele pár ek.kakaót!!
Jó sütögetést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!