Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlana valaki finom, puha...

Katona Dius kérdése:

Ajánlana valaki finom, puha gluténmentes kenyér receptet?

Figyelt kérdés

Több receptet is szedtem le netről, különböző oldalakról és kipróbálgattam őket, de...

Valahogy egyik sem vált be. Vagy borzalmas lett az íze, vagy tömör lett és nem jött fel olyan szépen, ahogy elvileg kellett volna neki, pedig szó szerint követtem a recepteket. (Általában nem szokásom szentírásnak venni a recepteket, de gluténmentes téren annyira tapasztalatlan vagyok még, hogy nem mertem eltérni a receptektől.)

Tippek, ötletek, hogy ne mindig agyontömörödött kenyeret kelljen ennem? :D

A spáros kész glm kenyér elég ehető, de az meg elég dárga a jelenlegi tárcámhoz, így mindennap nem szeretném azt enni.



2021. máj. 6. 09:29
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Elnézésedet kérem, valóban kicsit előjött belőlem a hisztis tyúk.


Visszakanyarodva: miért lenne megerőszakolás az, ha akenyeret gluténmentesen szeretném elkészíteni?

2021. máj. 7. 13:42
 12/23 anonim ***** válasza:

Mert a kenyér lényege pont a glutén.

Ne azt akard műanyagban megcsinálni, hanem teljesen másképp étkezz. Felejtsd el, szakadj el tőle.

A lovak zabot esznek, talán nem véletlenül.

2021. máj. 7. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 A kérdező kommentje:

Értem mit akarsz mondani vele, de csak így egyik napról a másikra elhagyni nem hiszem, hogy képes lennék. Természetesen mindenképpen változtatni akarok az étrendemen, mert nem fogom tudni mindig csinálni magamnak a tésztákat, kenyereket és akár megveszem, akár magam csinálom, rettenet sokba lenne. Maga a glm liszt is borzalmas árakon van, a belőle készített termékek meg méginkább.

Viszont amíg nem sikerül egy használható, és nem utolsó sorban élvezhető étrendet kialakítani, addig szeretném, ha lenne "B" terv.

2021. máj. 7. 14:19
 14/23 anonim ***** válasza:
48%
B terv a zabpehely. Sokszor nem értem az embereket erőlködnek, hogy olyan legyen mint a... mert görcsösen ragaszkodnak a korábbiakhoz. Nem kellene. Ha valakinek cukorbaja van, akkor ész nélkül akar mindenféle édesítőszeres vacakkal süteményt csinálni ahelyett, hogy úgy ahogy van elfelejtené és enne másmilyet, sósat. Palacsintát cukorral hiszik, pedig egy deka nem kell bele. Tudom nem ez a kérdés, csak a példa miatt írom. Vanília nélkül is remekül meg lehet lenni, banán narancs nélkül is, eleinknek se hiányzott.
2021. máj. 7. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 A kérdező kommentje:

Teljesen értelek :D

Itt az a baj (velem is, tudom), hogy ha az ember évek alatt megszokik valamit, akkor utána iszonyat nehéz változtatni.

Tudom vannak, akiknek ez könnyebben megy, mert nem ragaszkodnak annyira görcsösen a megszokásokhoz. Én, legnagyobb bánatomra nem ilyen vagyok.

2021. máj. 7. 14:26
 16/23 anonim ***** válasza:
49%

De ez máshogy nem megy. És pont ezért van a kopasztás a gluténmentes liszttel. Tudják jól, hogy akinek kell az meg fogja venni.


Felejtsd el, kezdj el kísérletezni és ne akarj olyat csinálni ami olyan mint a ... de gluténmentes. Ne legyen húsmentes hamburger, vegánhamburger. Legyen teljesen más, legyen teljesen más a neve. Halászlét se tésztával kell enni hanem kanállal. Rántotthúst se kell csinálni, hanem csak sima sült húst. Rántott halat se hanem párolni kell - ezerszer jobb!

Kínában rizst rizzsel esznek, nem is ismerik talán a búzát.

Kukoricában sincs semmi. Csinálj tortilla-szerűséget. De ehhez mésszel kezelt kukoprica kell, különben soha de soha nem fogod megemészteni. A krumpli szintén. A keményítőt simán ki lehet áztatni belőle, és utána kell megsütni azt is olajsütőben, nem serpenyőben.

2021. máj. 7. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Megmondom őszintén, nekem is megfordult a fejemben, hogy át kéne térni az ázsiai konyhára valamelyest, ott tényleg ritkán látni, hogy bármi búzafélét tesznek az ételbe. Ha lisztet használnak, akkor kukorica, vagy rizsliszt van elővéve, a tészták is főleg rizsliszből készülnek...
2021. máj. 7. 14:48
 18/23 anonim ***** válasza:
74%
Én kenyérsütő- és dagasztógéppel nagyon finom gluténmentes kenyeret tudok csinálni, a géphez megadott recept alapján. Maga a gép egy egyszeri nagyobb beruházás volt tavaly (kb. 20000 Ft). A Schar Mix lisztek váltak be, volt amelyik olcsóbb liszttel ezzel is kemény lett a kenyér. Viszont a bevált lisztekkel géppel dagasztva és sütve, nagyon finom, foszlós gluténmentes kenyereket lehet sütni. Kb. 3 napig áll el.
2021. máj. 7. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:
45%
Ez a reklám mix-es verzió tipikusan a nem érvényes kategória. TE keverd össze azt a lisztet és pontosdan tudd mi van benne! Simán kinézem, hogy ha valami egy bizonyos százalék alatt van, akkor már "mentes". Közben meg nem, de jó nagy lehúzás.
2021. máj. 7. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 A kérdező kommentje:
A Schar elvileg jó márka, kimondottan gluténmentes termékeket gyártanak, legalábbis amivel én találkoztam Schar termék, az mind olyan volt. A kész kenyerük finom, a sima jó, a magvan még jobb ízre, viszont a lisztjükből én még jó kenyeret nem sütöttem.
2021. máj. 7. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!