Ajánlana valaki finom, puha gluténmentes kenyér receptet?
Több receptet is szedtem le netről, különböző oldalakról és kipróbálgattam őket, de...
Valahogy egyik sem vált be. Vagy borzalmas lett az íze, vagy tömör lett és nem jött fel olyan szépen, ahogy elvileg kellett volna neki, pedig szó szerint követtem a recepteket. (Általában nem szokásom szentírásnak venni a recepteket, de gluténmentes téren annyira tapasztalatlan vagyok még, hogy nem mertem eltérni a receptektől.)
Tippek, ötletek, hogy ne mindig agyontömörödött kenyeret kelljen ennem? :D
A spáros kész glm kenyér elég ehető, de az meg elég dárga a jelenlegi tárcámhoz, így mindennap nem szeretném azt enni.
Elnézésedet kérem, valóban kicsit előjött belőlem a hisztis tyúk.
Visszakanyarodva: miért lenne megerőszakolás az, ha akenyeret gluténmentesen szeretném elkészíteni?
Mert a kenyér lényege pont a glutén.
Ne azt akard műanyagban megcsinálni, hanem teljesen másképp étkezz. Felejtsd el, szakadj el tőle.
A lovak zabot esznek, talán nem véletlenül.
Értem mit akarsz mondani vele, de csak így egyik napról a másikra elhagyni nem hiszem, hogy képes lennék. Természetesen mindenképpen változtatni akarok az étrendemen, mert nem fogom tudni mindig csinálni magamnak a tésztákat, kenyereket és akár megveszem, akár magam csinálom, rettenet sokba lenne. Maga a glm liszt is borzalmas árakon van, a belőle készített termékek meg méginkább.
Viszont amíg nem sikerül egy használható, és nem utolsó sorban élvezhető étrendet kialakítani, addig szeretném, ha lenne "B" terv.
Teljesen értelek :D
Itt az a baj (velem is, tudom), hogy ha az ember évek alatt megszokik valamit, akkor utána iszonyat nehéz változtatni.
Tudom vannak, akiknek ez könnyebben megy, mert nem ragaszkodnak annyira görcsösen a megszokásokhoz. Én, legnagyobb bánatomra nem ilyen vagyok.
De ez máshogy nem megy. És pont ezért van a kopasztás a gluténmentes liszttel. Tudják jól, hogy akinek kell az meg fogja venni.
Felejtsd el, kezdj el kísérletezni és ne akarj olyat csinálni ami olyan mint a ... de gluténmentes. Ne legyen húsmentes hamburger, vegánhamburger. Legyen teljesen más, legyen teljesen más a neve. Halászlét se tésztával kell enni hanem kanállal. Rántotthúst se kell csinálni, hanem csak sima sült húst. Rántott halat se hanem párolni kell - ezerszer jobb!
Kínában rizst rizzsel esznek, nem is ismerik talán a búzát.
Kukoricában sincs semmi. Csinálj tortilla-szerűséget. De ehhez mésszel kezelt kukoprica kell, különben soha de soha nem fogod megemészteni. A krumpli szintén. A keményítőt simán ki lehet áztatni belőle, és utána kell megsütni azt is olajsütőben, nem serpenyőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!