Bármelyik gluténmentes lisztből készült tésztát lehet nyújtani?
Ha szeretnék pl egy almás pitét, és kókuszliszt van itthon, akkor azt is ketté tudom szedni és ki tudom nyújtani, mint a hagyományos lisztből készültet?
Még nem sütöttem ilyen lisztekkel, nem tudom hogy "működnek". Receptekben sok helyen olvasom, hogy egy rész ilyen liszt másik rész amolyan lisztet tesznek bele, de nem tudom ennek van-e valamilyen jelentősége, vagy csak az íze kedvéért van úgy a recept.
Kókuszlisztet még nem használtam,így sajnos ebben nem tudok segíteni. Attól függ milyen liszt kell,hogy milyen sütit akarsz,kevert,piskótaszerű sütikhez,vagy linzerekhez nálam bevált a rizsliszt/kukoricaliszt (a kukorica csak a keverthez), illetve ezek keverékei . A kelttészták nem működnek nekem ezekből,ahhoz lisztkeveréket veszek,mert az egyszerűbb.
Szóval van jelentősége keverni őket.
Én általában rizslisztet használok hozzá, de őszintén szólva sosem sikerül elérni az igazihoz hasonló állagot, szárazabb, könnyebben törik és keményszik gluténmentes lisztből.
Nyújtani is kissé óvatosabban kell, ugyanis hiányzik belőle a glutén, ami a tészta nyúlósabb textúráját adja.
Persze a glutén helyettesítésére több módszer is van, de valahogy sosem sikerül annyira jól, mint annak idején a gluténos verzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!