Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bármelyik gluténmentes lisztbő...

Bármelyik gluténmentes lisztből készült tésztát lehet nyújtani?

Figyelt kérdés

Ha szeretnék pl egy almás pitét, és kókuszliszt van itthon, akkor azt is ketté tudom szedni és ki tudom nyújtani, mint a hagyományos lisztből készültet?

Még nem sütöttem ilyen lisztekkel, nem tudom hogy "működnek". Receptekben sok helyen olvasom, hogy egy rész ilyen liszt másik rész amolyan lisztet tesznek bele, de nem tudom ennek van-e valamilyen jelentősége, vagy csak az íze kedvéért van úgy a recept.



2020. máj. 11. 14:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Kókuszlisztet még nem használtam,így sajnos ebben nem tudok segíteni. Attól függ milyen liszt kell,hogy milyen sütit akarsz,kevert,piskótaszerű sütikhez,vagy linzerekhez nálam bevált a rizsliszt/kukoricaliszt (a kukorica csak a keverthez), illetve ezek keverékei . A kelttészták nem működnek nekem ezekből,ahhoz lisztkeveréket veszek,mert az egyszerűbb.

Szóval van jelentősége keverni őket.

2020. máj. 11. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2020. máj. 11. 14:33
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Ki tudod, de nyilván az állaga és ezáltal a nyújthatósága is másabb lesz, de persze, ugyanúgy ki lehet nyújtani. :-)
2020. máj. 11. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem használtál még ilyen lisztet, akkor nem lesz egyszerű. Én már 10 éve sütök gluténmentesen, de még nekem sem egyszerű. Rizsliszt és kukoricaliszt keverékkel kezdtem ami nem volt finom, de elfogadtuk, mert más nem volt. Mostmár nagyon sok féle gm liszt van. Érdemes olyat venni ami a sütidhez kell. Azzal már simán tudsz dolgozni és finom is lesz.A kókuszliszt magában, szerintem nem lesz jó. A keresőbe írd be ott biztos találsz rá megoldást.
2020. máj. 11. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor szerintem előbb kipróbálom kevert sütiken, mint pl. muffin vagy hasonlók.
2020. máj. 11. 14:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én általában rizslisztet használok hozzá, de őszintén szólva sosem sikerül elérni az igazihoz hasonló állagot, szárazabb, könnyebben törik és keményszik gluténmentes lisztből.

Nyújtani is kissé óvatosabban kell, ugyanis hiányzik belőle a glutén, ami a tészta nyúlósabb textúráját adja.

Persze a glutén helyettesítésére több módszer is van, de valahogy sosem sikerül annyira jól, mint annak idején a gluténos verzió.

[link]

2020. máj. 11. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt ajánlom, muffinból nagyon jót lehet csinálni gm lisztből is, szinte semmi különbség.
2020. máj. 11. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Rizslisztet piskótának ajánlom, talán finomabb mint az eredeti.
2020. máj. 11. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Rizsliszt és kukoricaliszt keverékkel, finom linzert lehet csinálni. A kis karikák nem törnek olyan könnyen, és a lekvár pedig megpuhítja.
2020. máj. 11. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak kókusz lisztből nem fog menni, kinyújtani nem tudod sajnos. Én a pitét köles+mandula lisztből csinálom. Sok liszthez kell az útifűmaghéj is,hogy nyújtható legyen.
2020. dec. 24. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!