Egyszerű gluténmentes étel ötletek?
Sziasztok!
Este áthívtam egy lányt, akinek udvarolok, azonban gluténérzékeny. Nem vagyok annyira jó a konyhában, de azért néhány dolgot már készítettem korábban. Van esetleg valami ötletetek, hogy mit főzzek/süssek neki vacsira? Szeretnék romantikus lenni.
Desszertötlet is jöhet, de úgy látom, hogy a palacsinta rizslisztből is elkészthető!
Köszi előre is!
Csirkemell (vagy egyéb húsféle) kevés vajon/olajon sütve, párolt zöldségekkel es sült krumplival vagy krumplipürével.
A húsra tehetsz tejfölt, tejszínt, sajtot.
Desszertnek pl tejberizs gyümölcsökkel szerintem jó meg finom is.
A rizslisztböl (vagy egyéb lisztekböl) készült palacsinta csak akkor jöhetne szóba, ha már többször kipróbáltad, mert egyáltalán nem úgy viselkedik, mint a búzaliszt.
A sütést ne erőltesd szerintem ,a palacsinta rizslisztből meg borzasztó sajnos .. Pl a piskóta alapú süteményekhez tökéletes a rizsliszt,de van amihez sajna nem jó. Én is a sülthús, hal,meg köret és saláta menüt szavaznám meg.
Amire figyelj oda ,hogy a fűszerek is gluténmentesek legyenek.
Illetve olyan fakanalat ne használj,vagy vágódeszkát amit a saját kajáidhoz használsz. Sajnos van aki ennyitől is rosszul lehet ,ha maga a kaja nem is gluténos . Persze nem biztos ,hogy ő is ilyen ,de ha igen és az éjszakát a WC-n tölti az elég kellemetlen lenne.
Desszertnek gyümölccssaláta pl .
Gluten egy feherje fajta es bizonyos gabonákban talalhato. Legaltalanosabban a buzara kell odafigyelni, tehat ne hasznalj lisztet, búzadarát es bulgurt sem.
Zoldalmaban nincs gluten, ez butasag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!