Glutenmentes karacsonyi etel? Glutenmentes lisztet tudok venni.
A krumpli és a rizs OK, de rengeteg gluténmentes gabona van, pl. köles, zab, de ha nagyon érzékenynek főzöl, akkor vigyázni kell ezekkel is, direkt olyat vegyél, amire ráírják, hogy gluténmentes. Valamiért a zabnál szokott ez lenni, nem tudom, a többi miért ne szennyeződhetne gluténnel a gyárban, ahol búzát is feldolgoznak... Mindegy, durva esetben direkt gluténmentes feliratút vegyél, de ha nem gond, hogy nyomokban benne lesz, akkor bármelyik zabpehely rendben van.
Nem értem, miért gondolja valaki, hogy muszáj glutént enni, ha nmem vagyunk rá orvosilag érzékenyek, nyilván nem kell. Semmit nem muszáj bevinni, ami nem esszenciális tápanyag, a glutén pedig elég sokaknak rossz, legjobb tudomásom szerint, de persze laikusként max. hihetek orvosoknak, garancia nincs rá...
Pulykasült vajban párolt almával és tört krumplival
Pisztráng kékre főzve, vajas burgonya
Juhtúrós kukoricakása pirított szalonnával, póréhagymával, paradicsommal
Én hajdina (pohánka) lisztbõl szoktam kenyeret és palacsintát sütni. Rengeteg receptet lehet találni rá az interneten.
A köles is ehetõ, de sokáig kell fõzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!