Lehet baj abból, ha sok glutén és laktózmentes ételt fogyasztok?
Elöször is értelme nincs, ha nem vagy érzékeny ezekre.
A glutén igen fontos alapélelmiszer, ezt kerülni fölösleges.
A laktóz nem lenne fontos, de ha laktórmentes ételeket fogyasztasz, akkor a szervezeted leáll a laktáz enzim termelésével és alktózérzékeny leszel
A laktózmentes élelmiszerek ugyanis nem laktóz"mentesek", hanem laktázzal kezeltek, azaz a laktóz le van bontva, és ezért áll le az enzim termelése. Ha meg megszünt, utána visszahozni nem lehet.
Szóval hosszabb távon értelmetlen, söt magadnak csinálsz vele plusz problémát, mert ha véletlen bárhol laktózos élelmiszert kapsz, akkor rosszul leszel töle.
Ha nem vagy beteg, akkor igen, ha valaki nem szenved a cöliákiától és minden ok nélkül hagyja el az étrendjéből a glutént, azzal megfosztja szervezetét számos értékes tápanyagtól – és megnöveli a szívbetegség kialakulásának kockázatát.
Amennyiben az ember nem laktóz érzékeny, de laktózmentes élelmiszereket fogyaszt, akkor rengeteg pénzt fizet az elitnek, hogy lerombolja saját szervezetét. Miért is? Azért mert a saját szervezete önállóan állítja elő a laktáz enzimet, melyet szervezetéből gyakorlatilag kiiktat. Magyarán „munkanélküliévé teheted” saját szervezetedet laktáz termelésben, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!