Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Glutén laktózmentes ételek,...

Glutén laktózmentes ételek, olcsón?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan ételeket keresek melyek glutén és laktózmentesek. Ha tudnátok ilyet küldeni akkor annak örülnék.

Háttérinfó:

Az egyik családtagom súlyos érrendszeri betegségben szenved, műtétre vár már 6 éve, mindig csak azt mondják, hogy majd-majd-majd. Mert, hogy híznia kéne, jelenleg 40 kg, a műtéthez 52 kg szükséges, ám a családtagom nem ehet sem glutént sem laktóz tartalmú élelmiszert, mert attól szó szerint abban a pillanatban alul-felül "randizik", hogy finoman fogalmazzunk. Ám van itt még egy gond, a teljes bevétele az egészségügyi állapota miatt mindössze 22 000 forint, ez is csak ugyebár a családi. Ám most a NAV fantasztikusan végezte a munkáját, érvényes TAJ kártyával bevitték a korházba, ahol a kedves kis csajszi elírta a Taj számát, így azt kapta, hogy nem érvényes... Rá 1 hónapra, kaptuk a NAV-tól a számlát, 490 000 forint fizetendő, havidíj 30 000 forint, mikor bementünk az önkormányzathoz azt közölték, hogy a társadalom biztosítása teljesen aktív, jó, létezik röviden. Ennek ellenére persze fizetni kell a korházi számlát. Nagyon király ez az ország ugye? Kár, hogy hülyék vezérlik.

Persze a NAV telibe tojta, hogy érvényes volt a társadalom biztosítása, ennek ellenére fizethetünk. Naponta a családtagomnak annyi a kajája, hogy megeszik egy kenyeret reggel majd egyből megy a wc -re hányni stb... Csak az elmúlt évben 6 kg -om fogyott, és ez drasztikusan növekszik a nem megfelelő étrendje és a korházi ellátás hiánya miatt.

Remélem valami hasznosat is fogunk kapni a felhasználóktól, amivel tudnánk tenni valamit, hogy végre műthető állapotban legyen és újra normálisan élhessen.

2018. szept. 23. 14:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Rizs, krumpli olcso es glutenmentes, esetleg aktualisan olcso zoldsegek , gyumolcsok is bevezethetok az etrendbe, ha telik ra. Rizsliszt kb 400ft/kg ebbol sok dolgot meg lehet sutni, fozni sutemenyeket is, galuskat a levesbe, tenyleg nagyon sok dolgot. Erdemes lenne huslevest fozni, van egy jo facebook csoport( autoimmun protokoll (aip) kihivas neven) , ott foglalkoznak paleo etrenddel, ami segit visszaallitani a belrendszert a megfelelo allapotba, ha glutenerzekeny megis eszik glutent, akkor az hasznos lehet. Van egy csontleves, ami sok kollagent tartalmaz, azt erdemes lenne fozni, minden nap enni par decit belole, megprobalom megkeresni a receptet, es elkuldeni.
2018. szept. 23. 14:19
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

[link]

Ez a leves receptje.

Kenyer helyett egyen puffasztott rizset. 10 szelet kb 100-140ft, egy reggelire kb 3 4 szelet boven eleg.

2018. szept. 23. 14:20
 3/12 anonim ***** válasza:
58%

Szia, keresd ki a GAPS-diétát a neten, ez az egyik!

Egy magyar kivonat egy könyvből, nagyon hasznos.

A másik: lehet venni probiotikumokat és emésztőenzimet. A legjobb emésztőenzimkészítmény a Health First készítmény, van nagyobb kiszerelés is, mint a neten kínálja a webshop, úgy sokkal olcsóbb.

Én majdnem állandón eszem ezeket irritált bél miatt, teljesen panaszmentesítenek.

Szalámiból a Taurus gyártó készít mindenmentes dolgokat, pl. a GRoby-ban az austria és a Torreádor szalámi (2500 / kg) is ilyen, ez a legolcsóbb szalámi, ami tudok ilyet.

Nekem minden kenyértől, zsemlétől fáj a hasam, kivéve a SPAR szendvicszsemléjétől, az 17 Ft/db.

És még a SPAR és Lidl toast-kenyerek is beváltak.

Infó: a hasnyálmirigy termeli az emésztőenzimeket, de nem annyit, hogy a teljes mennyiség elfogyasztott ételt meg lehessen vele emészteni. NYERS ételek azok - növények -, amik TARTALMAZNAK emésztőenzimeket, ezért kell azokból enni, mert csupa gabonát, cukrot, húst, tejterméket nem tudunk nélkülük megemészteni.

De a beteg bélt mentesíteni kell a gyümölcstől, az a legagresszívabb étel, nagyon savas. Ezért a diéta idején mellőzni kell a gyümölcsöt.

2018. szept. 23. 15:27
 4/12 anonim ***** válasza:
49%

Más: fontos az emésztéshez az epe. De az epe csak zsír fogyasztásakor lökődik ki az emésztőcsatornába. Ezért azt is kellene enni, sokat segít.

Székrekedés, hasmenés van?

2018. szept. 23. 15:30
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Javaslom Mindenmentes Nóri blogját, illetve a Zizikalandjait.
2018. szept. 23. 15:49
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

A sztorit nem olvastam el, mert annak már rénézésre sincs semmi köze a mentes étkezéshez.

Nem értem a gondot, egyszerűen kihagyod a tejtermékeket és a gluténes gabonákat (ha valamiért feldolgozott ételek is mennek, akkor olvasgatni kell, én a laktózt és a glutén mellett ezeket is elhagytam, plusz a cukrot s még sok mást). Rengeteg minden marad így is. Ha az egészségügyi problémák miatt még van valami korlátozás, az már neccesebb, de csak a fenti 2 gond nem tűnik vészesnek. Liszt helyett gluténmentes liszt, kenyér helyett rizs vagy más főtt gabona (bár én azokat is dobtam, van, akinek nem kell a gabona), a laktózos tejtermékek kizárása (bár van laktáz enzim és az azt tartalmazó, laktózmentesnek nevezett termékek is. én ezekkel sem foglalkozom, egyszerűbb, de megértem, ha hiányoznak a tejtermékek, végülis eléggé pótolhatatlanok számomra is. de eszem mást). Húsételek, tojásételek, zöldségételek, kásák simán készíthetők laktóz és glutén nélkül is.

Aki gluténérzékeny, az mi a lótúróért eszik kenyeret? Ő tehet róla, ha hány, ha ilyen butaságot tesz. Nekem is vannak valamire érzékeny családtagjaim, jól megvannak, mert nem eszik a tiltott dolgokat, legalábbis nem sűrűn és nem sokat.

Én se szenvedek hasfájással, mert túlettem magam valamiből. Egészséges vagyok, de mindenkinek megvannak a határai s ezeket igyekszem nem feszegetni túl gyakran s akkor is tudom, hogy én tehetek a következményekről.

Akármilyen is az orvosi ellátás, a saját étrendjét az ember azért befolyásolhatja. Nekem se mondta senki, hogyan kéne ennem, magam kísérleteztem ki, mi a jó, sok más emberhez hasonlóan. A saját egészségünkre figyeljünk már s ne mástól várjuk a segítséget s menjünk tönkre...

2018. szept. 23. 20:18
 7/12 anonim ***** válasza:
17%

Ebéd, vacsora:

Száraz hüvelyesek ~ 40ft/adag

Rizs ~ 20ft/adag

Köles ~ 35ft/adag

Napi 1X idényzöldségek ~ 40ft/adag

Reggeli:

Zabpehely ~ 20ft/adag

Szezonális gyümölcs ~ 20ft/adag (fél alma, fél banán)

Cukor ~ 2ft

Vízzel főzve, a zabkása is azzal készítve, illetve vizet fogyasztva folyadékként

Összesen: ~ 8.500ft/31 nap

2018. szept. 24. 22:09
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönjük szépen a válaszokat!

Azokat megfogadjuk (s) köszönjük szépen a mellékelt link/linkeket is a receptekhez!

További szép, kellemes és derűs napot kívánok!

2018. szept. 26. 15:50
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Ja tényleg nem hasznos válasz, hogy pár ezerből hogyan lehet normálisan enni...

Egyétek akkor a kenyeret gluténérzékenyként, meg vegyétek a rizslisztet 22ezres jövedelemből :)

2018. szept. 26. 19:14
 10/12 anonim ***** válasza:

9! Már ne is haragudj, de az árakkal nagyon el vagy csúszva, nem csoda, hogy sokan lepontoztak.

Egyébként 1 kiló rizsliszt (400ft) nagyon sok dologra elég. Ha ésszel használja az ember 1 hónapra belehet osztani, ekkora "luxust" megengedhet magának a 22ezerből is.

Ha esetleg később tud dolgozni, akkor adókedvezmény igényelhető. Ha jól tudom 6900ft havonta.

2018. szept. 26. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!