Ha egyfajta lisztből szeretnék gluténmentes kenyeret sütni, melyiket válasszam?
Figyelt kérdés
Nem a lisztkeverékekre gondolok, mert abba sokszor raknak egy csomó egyéb nem túl jó összetevőt...2020. nov. 19. 13:24
1/11 anonim válasza:
Rizsliszt
De arra számíts, hogy valószínűleg nem lesz a legjobb az állaga, mert a lisztkeverékekben direkt vannak "egyéb nem túl jó összetevők", hogy ellensúlyozzák a glutén hiányát.
2/11 anonim válasza:
Zabpehely liszt az egyik legegeszsegesebb. A rizsliszt en ugy tudom full ugyanaz mint a feher csak gluten mentes. De a rizs se annyira egészséges.
Meg ugye a tk-s liszt.
Egyebkent ha biztosra akarsz menni vegyel zabpelyhet es darald le. Ott Te csinalod meg magadnak es biztos lehetsz benne hogy semmi nincs benne:)
3/11 anonim válasza:
Mára bezárom az internetet és eszek valami egészet.
5/11 anonim válasza:
Ciroklisztet mondanám, de az van, amit #1 ír, hogy ezekből a maglisztekből hiányzanak azok a dolgok, amik a kenyérfélék textúráját adják és ezért próbálnak a különféle adalékokkal mesterségesen létrehozni egy olyan végeredményt, ami állagában is hasonlít a hagyományos péksüteményekhez. De ha saját recepteket nézel, ott is megtalálod ezeket az összetevőket, a cirokliszthez is leggyakrabban hozzáadnak különféle keményítőket, xanthán gumit stb., hogy kenyérszerűvé váljon a matéria. A kenyérnek a glutén a kulcsa, ha nincs ilyen az alapanyagban, akkor csakis az egyéb "gyanús" összetevőkkel lehet hasonlót elérni egy olyan magőrleményből, ami normálisan nem viselkedne úgy.
6/11 anonim válasza:
Rízsliszt.
De arra készülj fel, hogy nem lesz ugyanolyan.
7/11 A kérdező kommentje:
A 2-est mért szavaztátok le? Nekem tetszik ez a zabpehely lisztes ötlet.
2020. nov. 24. 18:55
8/11 anonim válasza:
Én nem szavaztam le, de valószínűleg azért, mert a legtöbb zabpehely nem gluténmentes, és elég félrevezető a válasza.
9/11 anonim válasza:
Én is felpontoztam, bár az utolsó mondatának szerintem se füle, se farka. Most mitől lesz kevésbé gluténtartalmú a liszt, ha otthon állítod elő a már esetlegesen eleve gluténnal szennyezett zabpehelyből...? A zab nem az őrlés során, hanem a betakarítás során szennyeződhet gluténnel. (#5 vagyok)
10/11 anonim válasza:
rizsliszt + apró szemű zabpehely ,vagy rizsliszt+ kukoricaliszt ,de kell bele valami amitől rugalmas lesz a tészta,pl utifűmaghéj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!