Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért "pukkan ki" a hajtogatot...

Miért "pukkan ki" a hajtogatott tésztámból a vaj (pl.: kakaócsiga, croissant)?

Figyelt kérdés

Szóval ezzel a kakaóscsiga recepttel kezdtem az egészet:

[link]

Legelőszőr elég szépen sikerült, akkor nem jött ki mindenhol IS a vaj, akár egy bolti kakaóscsiga olyanra sikerült!

Azóta körülbelül 2x vagy 3x készítettem el, de néha már a sírás kerülgetett annyira kijött mindenhol a vaj, nem is tudom végül hogyan nyújtottam ki azt a tésztát.

A minap pedig ennek a croissant receptnek álltam neki, gondolván, hogy ezt is hasonlóan kell hajtogatni, mint a csigát, és mivel úgyis régen sütöttem, hát megpróbálom: [link]

RAMA vajat használtam utóbbinál, a csigánál ha jól emlékszem Vénuszt meg egyszer valami olcsóbbat. A lisztből volt, hogy Nagyi titkásat vettem, de most a croissanthoz csak sima "márkátlant" használtam.

A croissant tésztáját nehezen is tudtam kinyújtani, mindig összeugrott, de miután beletettem a vajat egész jól kezfődött a nyújtás, jobban hagyta magát, de végül egyre jobban kipukkant a vaj.

Nem tudom, hogy a hozzávalókat kellene jobban megválogatnom (habár szerintem nem feltétlen ez a hiba) vagy fogalmam sincs mit rontok el és hogy akkor hogyan sikerült szépre, pukkanásmentesre az első kakaóscsigám4 :(

Tudom, hogy sok gyakorlás kellhet ehhez is, de már ez sokadik kudarcom ezért szeretnék segítséget kérni.

2021. ápr. 28. 10:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A margarin NEM vaj!!!!
2021. ápr. 29. 07:36
 12/15 anonim ***** válasza:

A kakaóscsigádhoz VAJ van írva!

A croissantodhoz VAJ van írva, sőt még oda is írták, a hülyéknek, hogy nem margarin!

A vajak közül is a 82%-os zsírtartalmú (sótlan) vajat kell a "vaj" alatt árteni, nem az olcsóbb szarokat.

2021. ápr. 29. 07:41
 13/15 A kérdező kommentje:
Egyébként házi vajjal érdemes lehet megpróbálni? Vagy az felejtős?
2021. ápr. 30. 15:18
 14/15 anonim ***** válasza:
Simán, az a legjobb!!!!
2021. ápr. 30. 15:34
 15/15 anonim ***** válasza:
Azzal lenne a legtökéletesebb!!!!
2021. ápr. 30. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!