Miért "pukkan ki" a hajtogatott tésztámból a vaj (pl.: kakaócsiga, croissant)?
Szóval ezzel a kakaóscsiga recepttel kezdtem az egészet:
Legelőszőr elég szépen sikerült, akkor nem jött ki mindenhol IS a vaj, akár egy bolti kakaóscsiga olyanra sikerült!
Azóta körülbelül 2x vagy 3x készítettem el, de néha már a sírás kerülgetett annyira kijött mindenhol a vaj, nem is tudom végül hogyan nyújtottam ki azt a tésztát.
A minap pedig ennek a croissant receptnek álltam neki, gondolván, hogy ezt is hasonlóan kell hajtogatni, mint a csigát, és mivel úgyis régen sütöttem, hát megpróbálom: [link]
RAMA vajat használtam utóbbinál, a csigánál ha jól emlékszem Vénuszt meg egyszer valami olcsóbbat. A lisztből volt, hogy Nagyi titkásat vettem, de most a croissanthoz csak sima "márkátlant" használtam.
A croissant tésztáját nehezen is tudtam kinyújtani, mindig összeugrott, de miután beletettem a vajat egész jól kezfődött a nyújtás, jobban hagyta magát, de végül egyre jobban kipukkant a vaj.
Nem tudom, hogy a hozzávalókat kellene jobban megválogatnom (habár szerintem nem feltétlen ez a hiba) vagy fogalmam sincs mit rontok el és hogy akkor hogyan sikerült szépre, pukkanásmentesre az első kakaóscsigám4 :(
Tudom, hogy sok gyakorlás kellhet ehhez is, de már ez sokadik kudarcom ezért szeretnék segítséget kérni.
A kakaóscsigádhoz VAJ van írva!
A croissantodhoz VAJ van írva, sőt még oda is írták, a hülyéknek, hogy nem margarin!
A vajak közül is a 82%-os zsírtartalmú (sótlan) vajat kell a "vaj" alatt árteni, nem az olcsóbb szarokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!