Miért "pukkan ki" a hajtogatott tésztámból a vaj (pl.: kakaócsiga, croissant)?
Szóval ezzel a kakaóscsiga recepttel kezdtem az egészet:
Legelőszőr elég szépen sikerült, akkor nem jött ki mindenhol IS a vaj, akár egy bolti kakaóscsiga olyanra sikerült!
Azóta körülbelül 2x vagy 3x készítettem el, de néha már a sírás kerülgetett annyira kijött mindenhol a vaj, nem is tudom végül hogyan nyújtottam ki azt a tésztát.
A minap pedig ennek a croissant receptnek álltam neki, gondolván, hogy ezt is hasonlóan kell hajtogatni, mint a csigát, és mivel úgyis régen sütöttem, hát megpróbálom: [link]
RAMA vajat használtam utóbbinál, a csigánál ha jól emlékszem Vénuszt meg egyszer valami olcsóbbat. A lisztből volt, hogy Nagyi titkásat vettem, de most a croissanthoz csak sima "márkátlant" használtam.
A croissant tésztáját nehezen is tudtam kinyújtani, mindig összeugrott, de miután beletettem a vajat egész jól kezfődött a nyújtás, jobban hagyta magát, de végül egyre jobban kipukkant a vaj.
Nem tudom, hogy a hozzávalókat kellene jobban megválogatnom (habár szerintem nem feltétlen ez a hiba) vagy fogalmam sincs mit rontok el és hogy akkor hogyan sikerült szépre, pukkanásmentesre az első kakaóscsigám4 :(
Tudom, hogy sok gyakorlás kellhet ehhez is, de már ez sokadik kudarcom ezért szeretnék segítséget kérni.
A Rama nem vaj.
Normál vajat vegyél.
1. válaszoló - Akkor milyen vajat vegyek pontosan, mit ajánlasz, ha a Rama sütőmargarin nem jó?
2. válaszolónak - sütőmargarint használtam már legalább 3 félét.
Egyébként akkor a vaj a ludas? Az lehet a pukkanás oka, hogy nem lehet normálisan szépen kinyújtani a tésztát?
Francia leveles ... ha az jol van megcsinalva ... legalabb 2 napig tart elkesziteni.
Sima margarinos levelest is olyan hidegen kell kidolgozni, hogy belekekulsz a vegere ... ennek a tesztanak jo kemenynek kell lennie amikor nyujtod ... azutan a hutoben pihentetni ... es ujra atdolgozni. Melos dolog.
Ez a recept a napokban jelent meg itt az oldalon, en elmentettem mert ki akarom probalni ... nezd meg, talan tetszeni fog:
Bármelyik márkázott vaj jó, minden multinak van saját márkása. A zsírtartalom minimum 80 %, a margariné 70 %.
Tudom, most jönnek azok, akik szerint a margarinnal is lehet sütni, de ha egyszer kipróbálod vajjal, meglátod, mekkora a különbség.
A pékségekben is margarint használnak, de az speciális, és plusz adalékokat is használnak.
4. válaszolónak: 1 órát hűtőben pihent a tészta.
5-nek: linkeltem a receptet amit szeretnék elkészíteni. Nem hiszem, hogy csak 2 nap alatt lehet olyan tésztát készíteni, ami a receptleírásban benne van. Másoknak is sikerült...
6-nak: Köszönöm az ajánlást, megnézem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!