Palacsinta tej nélkül? Lehetetlen dolog ugye?
Egy kis sz@r faluban lakunk, ahol van 2 kis üzlet, egyikben sincs tej. Nem tudok tejet venni sehol, csak holnap. És öl meg az unalom, ilyenkor szoktam nekiállni sütni, mert azt imádom és leköt. Muffinokat szoktam, de mostanában a család kivánta a palacsintát, és gondoltam csinálok egy adaggal. De nncs tej. Lehetetlen anélkül? Azt nem nagyon lehet helyettesiteni semmivel, ugye? :(
Muffin esetleg még jöhet ha tudtok olyat hogy alapvető dolgok kelljenek hozza és mégis finom?
Köszi előre is
Nem, egyáltalán nincs "lisztíze"!!! Próbáld ki, szerintem sokkal finomabb, sőt kicsit belemélyedtem a témába, és állítólag ez az eredeti palacsinta: liszt+só+víz.
Annyi + figyelmet igényel, hogy mivel csak víz van benne, nem szabad sokáig süzni, mert a víz ugye könnyen elpárolog, és száraz lesz a pálesz. Meg érdemes egyből megtölteni.
Ettél már valaha strandon palacsintát esetleg?
No ez olyasmi lett.
Amúgy ha nem tudnád, hogy nincs benne se tej, se liszt, nem is nagyon jönnél rá, hogy attól másabb, könnyebb.
Engem pl. a tejes változat tök felpuffaszt, ezután meg olyan könnyű maradt a gyomrom, tök jó, semmi puffadás, semmi kellemetlen teltségérzet.
Nekem tényleg nagyon bejött. :-)
Jaj, mit írtam az előző hozzászólásomban!! :-D
Azt írtam: ... ha nem tudnád, hogy nincs benne se tej, se liszt...
Helyesbítenék: se tej, se TOJÁS!!! Liszt van benne természetesen! :-D
"állítólag ez az eredeti palacsinta: liszt+só+víz."
Ez inkább a sógyurma receptje, nem? Ovis koromban mindig ilyet csináltak nekünk az óvónők.
Tudom, hogy lehet csinálni tej nélkül is palacsintát, mert a strandon is sikeresek kispórolják belőle, de akárhány szakácskönyvet felütök, a palacsinta receptjét mindenhol tejjel és tojással adják meg, vagyis az eredeti mégsem ez a vizes vacak lehet.
Itt van egy recept...
"Hozzávalók (14 db):
25 dkg liszt (én tönkölybúza fehérlisztet használtam)
3,5 dl víz
2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
1 mk só
1 tk cukor
olaj a sütéshez
A lisztet a sóval és a cukorral összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, alaposan, csomómentesen elkeverjük. Végül belekeverjük a szódavizet is.
A serpenyőt kiolajozzuk, és a palacsintákat készre sütjük."
Eddig kételkedtem,de most lehet egyszer kiváncsiságkép kipróbálom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!