Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsinta tej nélkül? Lehetet...

Palacsinta tej nélkül? Lehetetlen dolog ugye?

Figyelt kérdés

Egy kis sz@r faluban lakunk, ahol van 2 kis üzlet, egyikben sincs tej. Nem tudok tejet venni sehol, csak holnap. És öl meg az unalom, ilyenkor szoktam nekiállni sütni, mert azt imádom és leköt. Muffinokat szoktam, de mostanában a család kivánta a palacsintát, és gondoltam csinálok egy adaggal. De nncs tej. Lehetetlen anélkül? Azt nem nagyon lehet helyettesiteni semmivel, ugye? :(

Muffin esetleg még jöhet ha tudtok olyat hogy alapvető dolgok kelljenek hozza és mégis finom?

Köszi előre is

2010. aug. 22. 12:28
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a receptet :)

És köszi az összes választ!

Remélem sikerülni fog :)

2010. aug. 22. 12:44
 12/25 A kérdező kommentje:

Az az igazság palacsintát még egyedül sosem csináltam...

Érdekes lesz megforditani :))

De valahol el kell kezdeni :) Szoritsatok! Kösz kösz kösz!

2010. aug. 22. 12:49
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

eloszor a lisztet osszekavarod a tojassal es a soval. aztan egy pici vizzelaaddig kavarod amig kimulnak a csomok belole. aztan addig higitod mig rendes palacsintateszta allaga nem lesz. egy pici olajat is kavarhatsz a tesztaba.

a palasutot jol atforrositod es beleontog a tesztat egyenletesen. ha barnul a szele, akkor alanyulsz egy lapos spaknival- mi annak a neve- es szepen atforditod.

dobalhatod is, de akkor tobb olaj kell ala hogy jol csusszon.

2010. aug. 22. 12:55
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Hála nektek megvilágosodtam! Most már tudom, miért olyan más a strandokon a palacsinta. Hát persze, mert kispórolják belőle a tejet és csak vízzel csinálják! Eddig elképzelni sem tudtam, miért annyira más az állaga és a színe, mint az itthoninak.:)
2010. aug. 22. 13:09
 15/25 anonim ***** válasza:
89%
Nem lehetetlen. Szakácsnak tanulok és csak a mostani munkahelyemen raknak bele tejet (is), amúgy az előzőben mindig víz volt, meg szóda.
2010. aug. 22. 13:24
 16/25 A kérdező kommentje:

Köszi!

Megvan a palacsinta, és elég jó lett :)

2010. aug. 22. 15:36
 17/25 anonim ***** válasza:
57%
Nem lehetetlen..,de valójában a tej az alap egy palacsintánál!Ha az kimarad,akkor valójában tojásrántottát készitesz..,ha úgy nézzük!
2010. aug. 22. 19:46
 18/25 anonim ***** válasza:
Orulok, hogy sikerult :)
2010. aug. 22. 19:51
 19/25 anonim ***** válasza:

No idefigyeljetek!

A válaszokon felbuzdulva sütöttem ma olyan palacsintát, hogy életemben nem sikerült ennyire finomra!

Érzésből csináltam, de most utólag lemértem a lisztet(a tészta bekeverésekor bontottam meg a lisztet, tehát megmértem, mennyi maradt a zacskóban).

Következőkből állt össze a palacsinta:

1/2 kg liszt

Kb 1 liter szénsavas ásványvíz

Kb csapott teáskanál só

(még szórtam bele késhegynyi szódabikarbónát megszokásból, de ezt nem is kellett volna)

Tefal serpenyőben sütöttem, nem ragadt le, de picit mindig beolajoztam az alját.

Amúgy az egyenletes, vékony rétegű olajozásra van egy olyan jó módszer, hogy egy kisebb krumplit alaposan megmosok, félbevágom. Fogok egy villát, beleszúrom a krumpli domború részébe (tehát úgy, mintha a krumpliból csinálnék a villának egy talpat, hogy az megálljon, értitek? Kész is a kenőszerszám.) Fogok egy kis bögrét, vagy csészét, aminek az aljába öntök egy kis olajat. Ebbe beleállítom a krumplit -a beleszúrt villa lesz a fogyantyúja/nyele a kenőszerszámomnak.

Felforrósítom a serpenyőt, az olajos krumplit végighúzogatom rajta, és már mehet is bele a palacsintatészta. Ezt a hajszálvékony olajozást minden palacsinta előtt megcsinálom.

(nekem az a módszer nem vált be, hogy magába a tésztába kevertem az olajat, ugyanúgy leragadt mindig)

Szóval se tojás, se tej nem került a palacsintámba, és ISTENI lett! Ráadásul pihentetés nélkül is olyan szépen összeállt, hogy az első palacsinta is gyönyörű lett, pedig a legelső palacsinta világéletemben mindig selejtesre szokott sikeredni.

Ezentúl csak és kizárólag így készítem -és még spórolok is. :-)

2010. aug. 23. 21:58
 20/25 anonim ***** válasza:
utolsó:azért az izére kiváncsi lennék..,nincs lisztíze?Mert gyakorlatilag csak lisztet vizzel elkeverve sütöttél!:)
2010. aug. 23. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!