Miért lesz tömör a házi kovászos kenyerem?
Figyelt kérdés
Nemrég ismét belevágtam a kovász készítésbe, most 5 hetes a kovászom.
A legelső sütésem ezzel a kovásszal egy kenyér volt, akkor 8 napos volt a kovász. A bolti kenyérhez képest jóval tömörebb lett, de ezt a kovász fejletlenségének tulajdonítottam. Azóta 3-szor sütöttem vele, viszont azt vettem észre hogy ezek is tömörebbek, nehezebbek a bolti társainál.
Mi lehet ennek az oka? Még mindig nincs eléggé megérte, kifejlődve a kovászom? Vagy esetleg a liszt az oka, mivel BL55-ös liszttel és kevés rozslissztel dolgozom?
2021. márc. 24. 21:01
3/7 A kérdező kommentje:
Igen, szépen megkel, azzal nincs gond, csak vagy nem eléggé vagy nem tudom mi lehet a gond. :(
2021. márc. 24. 22:02
4/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy BL80 vagy BL00 is jobb lenne, de egyelőre még nem vettem, nem láttam értelmét eddig. Viszont ha a liszt a gond és nem a kovász, akkor veszek 1kg lisztet és megpróbálom azzal.
2021. márc. 24. 22:06
5/7 anonim válasza:
Lehet külön sikért is venni, nekem a finomliszt+sikér is jól bevált. Ez akkor érdekes, ha sok finomliszted van otthon tartalékban.
6/7 anonim válasza:
Mennyire volt nedves a tészta? Akkor tud tömör lenni, ha túl nedves és összeesik.
7/7 anonim válasza:
Érdemes a lisztet átszitálni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!