Céklatorta recept van olyan, ami alapján könnyebb tésztájú torta lesz és nem tömör?
Szóval tudna valaki linkelni olyan általa kipróbált céklatorta receptet, ami jó, lazább szerkezetű tészta lesz??? Kóstoltam már ismerősök céklatortáit, és bár finom volt mind, az nem tetszett, hogy túl tömör és vizenyős tora volt.
Valami puhább, könnyedebb valamit szeretnék sütni én magam Keresgéltem már recepteket, de fotók alapján nehéz megítélni, ezért lenne jó olyanok tanácsa, akik kipróbálták már ezt vagy azt a receptet....
25 dkg nyers cékla (1 közepes méretű cékla)
1 közepes db alma
1 közepes db sárgarépa
200 g zabpehely
8 dkg finomliszt
2 kávéskanál fahéj
4 db tojás
2 dl napraforgó olaj
1 csipet só
50 g édesítőszer (én fruktózt használok)
1 csomag sütőpor
10 dkg dió (durvára vágra, darálva)
5 dkg vörösáfonya (nem fő összetevő, de finom benne)
A céklát, almát meghámozzuk, a répát megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn vagy robotgéppel lereszeljük. A nyers zöldség-gyümölcs keverék 40 dkg-nak felel meg. Ha nagyon leveses az alma, akkor kinyomkodjuk, vagy szűrőn keresztül egy kicsit kicsöpögtetjük. Ebbe a keverékbe tesszük bele a vörösáfonyát is.
Összekeverjük a zabpelyhet a liszttel, sütőporral, fahéjjal, fruktózzal (cukorral), a darált dióval és egy csipet sóval. A sütőport előzetesen össze lehet keverni a liszttel, és beleszitálni a keverékbe, hogy jól elkeveredjen.
Egy másik tálban összekeverjük az egész tojásokat az olajjal, amelyhez hozzáadjuk a lereszelt zöldséges-gyümölcsös keveréket, majd ebbe forgatjuk a zabpelyhes-lisztes keveréket is. Jól összekeverjük, de csak fakanállal, a végén hozzáadjuk a durvára vágott diót, és azzal is jól elkeverjük.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, elegyengetjük a tetejét, de nem tömörítjük a formába, csak lazán elterítjük.
160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük. Ekkor tűpróbát végzünk, és ha még ragacsos a közepe, akkor plusz 10 percre visszatesszük. Ezután zárjuk el a sütőt, és kivéve hagyjuk kihűlni.
Vágjuk szeletekre, és bármilyen gyümölcslekvárral nagyon finom, de adhatunk hozzá vanília fagylaltot, vagy megkenhetjük vanília alapú krémmel is.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 500 Ft
elkészítettem: 9 alkalommal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!