Miért lesz mindig olyan tömör állagú a tésztám, hogy alig viszi a dagasztókar?
Évekkel ezelőtt, mikor elkezdtem sütögetni mindig jól sikerült, szépen meg tudtam dagasztani, okyan lett amilyen kellett. Aztán elkezdődött az, hogy már valahogy már nem sikerült úgy, mindig küzd vele a gép, pedig már le is lett cserélve. És az utóbbi időben mindig ez van, mindegy milyen tésztát gyúrok. Figyelek a mennyiségekre, a régi megszokott receptekkel dolgozom. A még fokyadékot adok hozzá nem segít csak ragacsosabb lesz, a plusz liszttől meg ugye még tömörebb.
Úgy érzem most sem csinálom másképp mint régen mikor jól sikerült, fe valamit nyílván elrontok akkor, csak nem tudom mit.
Tapasztalt háziasszonyok, segitsetek, hogy kell jól tésztát gyúrni?
Előre is köszönöm!
Milyen tésztát akarsz csinálni? Mert a dagasztóval kelt tésztákat szokás,. a gyúrt tészta viszont egész más.
Ettöl függetlenül nem ártana tudni, milyen receptet használsz.
De ha elvileg ugyanazt használod évek óta, akkor valamelyik összetevö minösége lett más: ez lehet a liszt - finomabbra örölt, több/kevesebb sikértartalmú, lehet a tojás - kisebb/nagyobb méret, szóval neked kell átgondolni, mi az, ami változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!