Teljes kiörlésű zsemle hogyan legyen könnyű, levegős és nem tömör?
Figyelt kérdés
Liszt keveréket használok, zab, graham, rozs és tönköly.
Eddig tönköly fehérlisztet használtam a kifli kicsit tömör volt de nagyon finom roppanós, szépen megkelt.
Most teljes kiörlésű tönköly lisztem van de a zsömléim nem keltek meg szépen, nagyon tömörek lettek :/
Mi a titka, vagy esetleg egy receptet megosztana valaki? :)
Tejes/vizes mindegy :)
2019. okt. 25. 09:30
1/3 anonim válasza:
A teljes kiörlésü mindig sokkal tömörebb, mint a fehér lisztes.
A boltokban amit kapsz, ami "teljes kiörlésü és könnyü", az finomított liszt melasszal vagy karamellel szinezve és esetleg tesznek bele valamennyi magot még.
2/3 anonim válasza:
A lukacsok erjedés keleszt3s adja a dagasztógép csap bele levegőt .ÁLlomanyjavító is lehet bennük ...
3/3 anonim válasza:
Én sütőport szoktam hozzá gyúrni, egy kicsit lazítja. Egy kicsit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!