Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan, mitől lesz levegős,...

Hogyan, mitől lesz levegős, könnyű a piskóta?

Figyelt kérdés

Hiába figyelek a mennyiségekre, mérem ki, mindig szivacsos, száraz, nehéz piskótám lesz. Tudnàtok nekem tanácsot adni, vagy konkrét kipróbált dolgokat, amitől finom lesz?

Kislànyomnak sütném tortalapnap, kedden lesz 4 éves.


2015. máj. 8. 14:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
lehet, hogy túl sok lisztet raksz bele
2015. máj. 8. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Sütőtől,alapanyagtól,mennyisègtől is függ sok minden.Nekem mindig sikerül a piskòtàm.Puha,lyukacsos,magas lesz.Èn így szoktam:a tojàsokat sosem vàlasztom szèt,egyben egy tàlba teszem,ès habverővel magas fokozaton kb.5 percig verem,amíg jò habos,vilàgos nem lesz.Ezutàn annyi kanàl lisztet szitàlok bele,ahàny tojàst felvertem.De nem púpos kanàl,csak sima.Egy fèl csomag sütőport teszek hozzà,ès ezt màr kèzi habverővel dolgozom össze.Ja,meg èn èdesítőt hasznàlok,de sz szerintem mindegy.Sütőpapírt teszek a formàba,ès megsütöm.Nekem mondjuk sima gàz sütőm van,a legkisebb fokozaton csinàlom,ès kb.15-20 percig sütöm.Az ajtòt nem nyitogatom.
2015. máj. 8. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
A klasszikus piskótával nekem is sokszor meggyűlt a bajom. Tortalapnak olyat sütnék, amibe teszek egy kis pohár tejfölt, egy kis étolajat vagy olvasztott margarint és sütőport is. Nagyon jóízű, biztosan nem szárad ki és a sütőportól laza is lesz, bár nem kifejezetten diétás:-)
2015. máj. 8. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is úgy csinálom, ahogy a 2. válaszoló, nekem is mindig tökéletes a piskótám. Pedig én néha teljeskiőrlésű lisztből csinálom, amitől a tészát "keményebbek" mind sima lisztből, és úgy is mindig jól sikerül.
2015. máj. 8. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Ez a tejfölös megoldàs tetszik. Lehet kipróbálok valami ilyen megoldást. Vagy marad egyben a tojás.
2015. máj. 8. 17:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Én a cukrásznak készülő ismerősömtől kaptam azt a tippet, hogy a tojásfehérjét ne verjem addig, amíg "fejjel lefelé sem esik ki a tálból", hanem ilyenkor szép lassan csusszanjon ki belőle. Azóta gyönyörű piskótáim vannak.
2015. máj. 8. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Nekem a tojáshabtól levegős, azt keverem bele legutoljára, ahogy anyám tette s ahogy nekem logikus. Sütőport nem teszek a sok tojásos ételekbe, a tojás elég, de az is igaz, hogy nem használok lisztet, csak olajos magvakat vagy magliszteket. Zsír sincs benne külön, víz se, az igazi piskótában nekem nincs (anyám receptjéből csak a lisztet cseréltem ki). Könnyűnek találom a piskótasütést, bár még nem sokszor csináltam.
2015. máj. 8. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Eddig gázsütőben sütőpor, szódabikarbóna nélkül tökéletes, levegős, magas piskótáim lettek, a hagyományos recept alapján csináltam. Mióta elektromosra váltottunk egyszer sem sikerült normálisat csinálni, ellenben minden más kelt és kevert sütemény fantasztikus lesz.
2015. máj. 8. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Piskóta: ahány tojás, annyi csapott evőkanál cukor és annyi púpozott evőkanál liszt.


Nagyon keményre verni a habot, óvatosan beleforgatni mindent, apránként, azonnal sütni és az első 10 percben nem kinyitni a sütőt. Ez a "magyaros" piskóta.

2015. máj. 9. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
Én teszek bele vizet, sokkal jobb így.
2015. máj. 9. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!