Hogyan, mitől lesz levegős, könnyű a piskóta?
Figyelt kérdés
Hiába figyelek a mennyiségekre, mérem ki, mindig szivacsos, száraz, nehéz piskótám lesz. Tudnàtok nekem tanácsot adni, vagy konkrét kipróbált dolgokat, amitől finom lesz?
Kislànyomnak sütném tortalapnap, kedden lesz 4 éves.
2015. máj. 8. 14:52
11/11 anonim válasza:
(Cukrásznak tanulok) Én a régi hagyományos piskóta felvertet csinálom. Tojásonként 2 dkg liszt, 2 dkg cukor. Én nem mérem. Átlagosan egy evőkanál 2 dkg. Szóval tojásonként 1 evőkanál liszt és cukor. Először a tojás sárgáját egy csomag vaníliás cukorral (nem muszáj belerakni, én szoktam, mivel inkább a cukrot a fehérjébe rakom bele) fehéredésig habbá verem (ez annyit takar, hogy egy kicsit fehérebb legyen a tojás) aztán a fehérjét verem fel a cukorral(nem túl kemény habbá) azután a 2 habot egymásba forgatom, belekeverem a lisztet. Gyors, de laza mozdulatokkal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom (akár lapnak is kikenhetem mivel nem folyós a massza) és 180 fokon kb. 15-20 fokon (sütőtől függ, nem pedig időtől). Én nem rakok bele sütőport, nekem így is szépen feljön. Ahol voltam szakmai gyakorlaton, ott yilk masszát használtunk, kollert, izomixet. Nagyon puha piskóta lesz ebből.😊(tudoom nagyon késői válasz😂)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!