Mi a "tökéletes" kelesztés "titka"?
Nem biztos, hogy maga a kelesztés volt "titkos". :)
A receptek általában átlagos adatokat adnak meg.
De a lisztek nagyon különbözőek lehetnek, akár gyártó, akár évjárat, akár más minőségi jellemző alapon. Itt jön be a tapasztalat. Tehát mikor több próbálkozáson keresztül rájössz, hogy kb. milyen állagúnak kell lenni a tésztának kelesztés előtt, hogy pont jó legyen... Ezt szükség szerint víz/tej hozzáadásával tudod módosítani (lágyítani).
EGy félmondat kimaradt, bocs....
Szóval a lényeg, hogy mennyi vizet/nedvességet "vesz fel" a liszt - ezt kell jól kitapasztalni.
A tésztát szép finomra dolgozd ki, és olyan helyen kelesztd, ahol magas a páratartalom, hogy ne száradjon ki. És persze legyen lefedve.
Ha jó a tészta, akkor már csak a sütést lehet elrontani.
6-os
Latszik, a TESCO pekpultnal nincs tobb informaciod ... ennel azert nagyobb a Vilag :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!