Anyukám isteni finom rizst készit, a szemek egyenként, se nem kemény a belseje, se nincs szétfőve. Én mindent ugyanúgy csinálok, ugyanabból a fajta rizsből, mégis vagy kása lesz belőle, vagy a közepe kemény marad. Ti hogy csináljátok? Leírnátok nekem a ti bevált trükkjeiteket minél pontosabban? Köszönöm!
2021. márc. 23. 13:59
1/8 anonim válasza:
Lábasba teszek pici olajat, azon megfuttatok egy egységnyi rizst. ráöntök dupla annyi meleg vizet. Só-bors, összekeverem. Közepes-kis lángon főzöm fedő alatt, amíg már nem látok rajta vizet. Elzárom, a fedőt visszakarok és hagyom állni 10-15 percet. Átkeverem. Kész.
2021. márc. 23. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Anyukád hogyan csinálja?????
Nem leht, hogy kevergeted, és azért lesz kásás?
Szerintem a hagyományos módon alapvetően a "piláf-módra" elkészítést értik.
Száraz rizst forró olajban kb. egy percig üvegesre dinsztelsz, felöntöd kétszeres mennyiségű vízzel (1 dl rizshez 2 dl víz),só, bors, esetleg egy fél hagyma, és gerezd fokhagyma.... megvárod míg felforr, takarékra teszed, és fedő alatt 20 perc alatt készen van. S
2021. márc. 23. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
1: egy perccel megelőztél... :) De látom, u.az a módszer. :)
2021. márc. 23. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Amit írnak, de én megvárom, amíg a víz elfő (fedő nélkül!) addig, amíg csak a rizs tetejéig ér, utána teszem rá a fedőt és hagyom vagy 20 percre. És csak utána keverem meg, amíg fő vagy párolódik nem!
2021. márc. 23. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
A nagymamám forró sütőbe rakta be 20 percre a megpirított, felöntött, lefedett rizst, azt mondta, az a biztos. Nekem azóta megy jól, amióta meg van a "rizs főző lábos"-om, ez egy picit vastagabb aljú acél lábos. Ami fontos lehet, az a pontos mérés, a ritka kevergetés, és hogy a végén elegendő ideig álljon jól lefedve.
2021. márc. 23. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Én simán Spar-os zacskós rizst főzök. Felforralom a sós vizet, aztán bele a rizs és 20-22 perc, mire megfő. Ha pergős rizst akarsz, akkor a leszűrés után nem árt rá egy pici napraforgó étolajat tenni és azzal összekeverni. Anyukámnak is bevált, nekem is bevált.
2021. márc. 23. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Ahogy fentebb írták. Még annyit, hogy egyszer nézd végig elejétől a végéig, ahogy anyukád csinálja, abból biztos megtanulod.
2021. márc. 23. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
100 g rizs
170 g víz
Sò
A rizst kevés olajon megmelegítjük annyira hogy kézzel ne lehessen megfogni , közben a vizet felforraljuk. A rizshez hozzá öntjük a sòs vizet ( ovatosan ) egyetlen egyszer megkeverjük majd a lángot vissza vesszük, amikor a víz elforrt annyira hogy a tetején nincs víz lekapcsoljuk és fedőt teszünk rá. Tálalásig pihentetjük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!