Segítenél borsólevest főzni? :D leírnád lépésről lépésre, hogy kell?
Én így csinálom:
Felteszek forralni kb 4 liter vizet, 2 púpozott teás kanál Vegetával. Mikor forr, beleteszek kb fél kiló borsót és a borsó minőségétől függően 1-2 kávéskanál cukrot..Mikor kezd puhulni berántom: egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat forrósítok, mikor már jó forró 2 evőkanál lisztet teszek bele. Állandóan kavargatom, amíg zsemle színű nem lesz. Ekkor lehúzom a tűzről és belekeverek egy púpozott teáskanál vörös-paprikát. A csapnál óvatosan felengedem hideg vízzel. Jól elkeverem és belekeverem a forró levesbe. Így még 10 percig főzöm.
Közben galuskát készítek bele: egy tálkában egy egész tojást , pici sóval liszttel masszává kevergetem. A lisztet fokozatosan adagolom hozzá, mig az egész lágy tésztaszerű nem lesz. Ebből kis kanál hegyével kis darabokat teszek a forrásban lévő levesbe.
A végén apróra vágott petrezselymet teszek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!