Valaki írja már le gyorsan lépésről lépésre, hogy kell megcsinálni a finomfőzeléket?
vlee. ne akarj olyat enni. másnak csinálni meg főleg. brr.
egyébként. vegetás vízben megfőzöd a kockára vágott répát és ugyanannyi zöldborsót. (pár gerezd fokhagyma, ha szeretnél) ha megfőtt jöhet hozzá rántás. (olajon piritott liszt megpaprikázva) esetleg egy kis tejföl
Dehogyis! Az nagggyon fini kaja, én imádom!
Egy zacsi fagyasztott mexikói zöldségkeveréket vagy kifejezetten finom főzelék keveréket kevés olívaolajon megdinsztelsz, mikor már majdnem puha, rászórsz kevés lisztet, pár percig összeforgatod vele, felöntöd annyi tejjel, ami pont ellepi, sok petrezselyem bele és összerotyogtatni. Kész is. Gyors, egészséges, finom. Én teljeskiőrlésű liszttel csinálom, de simával is jó.
Na, ahogy az első leírta én se enném meg (fokhagyma a finomfőzelékbe???!).
Amúgy nekem az egyik kedvencem.
Én így készítem:
1.Vajon vagy margarinon (de nem olajon) világos rántást csinálsz,
2.rádobod a friss vagy fagyasztott zöldségeket,
3. felegengeded annyi vízzel, hgoy épp ellepje
4. ételízesítővel ízesíted, ha szereted tehetsz még bele friss felaprított petrezselyemzöldet
5. ha puhára főtt tejjel behabarod (ha elég sűrű nem kell habarás, elég a tej)
6. cukorral édesíted.
Így nagyon finom.
bocsánat. de mivel nem szeretem, ez a saját ízlés szerinti "talán megenném" recept.
eddig még csak menzán ettem, az meg nagyon "brr" volt. (ott nyilván tele van rántással, meg valahogy nem ízlik, hogy egy főétel cukros)de lehet, hogy egyszer kipróbálom saját készítésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!