Hogyan lehet a disznó hús nagyon puha ?
Figyelt kérdés
Pörköltet készítek disznóhúsbol és azt szeretném hogy nagyon puha legyen . Mivel van egy egy 14 hónapos kisfiam akinek csak 4 foga van .
Ha tovább főzöm ,kb 2 órán át akkor puha lesz vagy inkább még ragosabb?
2021. febr. 27. 11:45
1/9 anonim 



válasza:





En gyakran keszitek “porkoltet” daralt serteshusbol.
Tudom, elsore sokkolo, de amugy nagyon finom!:)
2/9 anonim 



válasza:





Akkor lesz puha, ha van víz is a fazékban, tehát párolódik.
3/9 A kérdező kommentje:
Oké ,de meddig főzzem ? A férjem azt mondta hogy ha túl sokáig főzöm ,ragos lesz .
2021. febr. 27. 12:17
4/9 anonim 



válasza:





Lassú tűzön sokáig. Nem lesz kemény nyugi. Az igazi bbq technikával (7-9óra) sütött húsok sem kemények, sőt szinte szétomlanak. Ez a módszer, hogy alacsony hőfok sok idő, pörköltnél is működik.
5/9 anonim 



válasza:





A lapocka. a dagadó, az oldalas az igazán puhára főzhető hús. A többi inkább szálára foszlik.
Normál esetben, 2 óra alatt tutira nagyon puha kell legyen.
6/9 anonim 



válasza:





Soha nem lesz rágós. Száraz akkor lesz, ha a víz elpárolog mellőle és sül a hús. Iyenkor minden, a húsban lévő víz is eltűnik, az tényleg pocsék (cigánypecsenyével csináltam ilyet, egy életre megjegyeztem).
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Most lett kész . Nagyon finom ,szinte szetomlik. 🙂
2021. febr. 27. 13:33
8/9 anonim 



válasza:





Kuktát is érdemes lehet beszerezni, csodákra képes. Az elején óckodtam tőle, de valójában nagyon praktikus.. Az emebr beledobálja az alapanyagokat, fűszert, tető rá, láng kicsi és mehet nyugodtan a dolgára 1-2 óra alatt minden puhára fő benne.
9/9 anonim 



válasza:





A férjem hentes. Comb ból készítsd, ne lapockàból, és csak a végén sózd.Az is szokott hiba lenni, hogy nem pirítjàk le rendesen. A pörkölt lényege, hogy be zàrja a húst, benne marad a szaft, amitől puha lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!