Nehéz megtanulni főzni?
Szerintem nem mindegy hogy valakinek van -e érzéke hozzá.
Megtanulni nem nehéz,de jól főzni már más téma.
Van egy barátnőm imád főzni de egyem a szívét sosem ettem nála egy jót,mert nekem nagyon ízetlenül főz. Csodásan néz ki minden étele de mintha semmi íze nem lenne.
Ha van a főzéshez érzéked(lehet nem tudsz róla) és megèled annak örömét ,hogy az ételed ízlik a szeretteidnek szerintem elkezdhet érdekelni.
Nem csak az íz. Amikor aránytalanul főznek, vagy a sütemény van aránytalanul elkészítve az is nagyon rossz. Túlnyomják töltelékkel, túlnyomják körettel, de ettem már székelykáposztát ami szó szerint káposztával meghintett hús volt. Hát valami kegyetlen... hiába akart jót az illető, teljesen elborult az egész. Hangsúlyoznám, hogy nem arról van szó, hogy egy ételnek hogyan kell kinéznie, hanem egy tök ismeretlen kajáról is azonnal meg lehet állapítani, hogy az összetevők arányosak-e, vagy be lett borítva valamerre. Vendéglátósék ugye a rizsből szokták beteríteni a tányért... senki nem bírja megenni a hozzá adott főétellel.
Másik dolog amikor formára aránytalan. Ezt a cukrászoknál követik el, pedig csak az aranymetszést kellene alkalmazni. Egyszerűen ízléstelen amikor agyon ßasszák töltelékkel a piskótát és egy magas kocka lesz belőle. Ránézni is rossz, vágni se lehet. Egy gyereknek nem a magas torta a nagy, hanem az arányosan széles-magas, amire a gyertyái adják meg a szintet. Úgyse eszik belőle 2 szeletnél többet... (és mekkora ugye 1db szelet... , de ezt tulajdonképen már fentebb írtam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!