Mennyire nehéz megtanulni főzni?
Úgy tanulsz, ha figyeled a jeleket.
Sose elégedj meg azzal, hogy "hát csomós lett valami".
Akkor az a technika nem jó, válassz legközelebb mást.
Miért úgy viselkedik a kelt tészta... stb...stb
Vannak alap elméleti dolgok, amit egyszerűen nem csinálhatsz másképp.
Például, ha egy fűszerre azt írja a csomagolás, hogy csak a főzés végén szabad beletenni, akkor nem teheted be az elején.
Úgy egy éve írtam ide egy kérdést, hogy miért lesz keserű a hagyma, ha aprító géppel pépes állagig szétdolgozod. krumplis tészta volt a téma.
Írtak itt minden félét, hogy odaégettem a fűszerpaprikát és , hogy semmi köze sincs a feldarabolás módjának az ízéhez.... stb
Aztán sok utánjárással kiderült, hogy minél több cafatra szeded szét a hagymát, a kifolyó leve miatt annál keserűbb lesz az étel.
Szóval, hagymát csak kockázni és nagyon éles késsel, hogy ne legyenek roncsolt hagymarostok.
Főzés és főzés között is van különbség, de alapvető kajákat megtanulni főzni otthon nem nagy kunszt. Nyilván itt is lehet fokozni, de a normál szint nem nehéz.
Viszont én ellentmondanék annak, aki szerint a Horváth Ilona könyv elég. Szerintem videók pont hogy jobbak egy kezdőnek, mert ott látod lépésről lépésre, hogy hogyan kell kinéznie. Ha telefonon/laptopon nézed, akkor az is folyamatosan ott lehet melletted.
Nekem pont ez volt a bajom az elején, hogy csak olvasva nem tudtam, hogy mondjuk a recept felénél jónak nézett-e ki a kaja, vagy nem. Mondjuk mennyire legyen sűrű a szósz? Hogyan viselkedik egy jó tészta? Milyen színű az aranybarna pontosan? Na, ehhez baromi jó látni folyamatosan.
Én így tanultam meg, direkt sok fotós vagy videós recepteket kerestem, meg persze beszéltem anyával (külföldön éltem, szóval csak videón keresztül tudtunk beszélni :D).
Ha az alap technikákat megtanulod egyszerű recepteken, akkor a bonyolultabbak is már csak több lépésesek, szóval ha fokozatosan csinálod és nem rögtön szuflé meg Wellington bélszín, akkor nem lesz gáz.
A fokozatosság az egyes recepteknél is fontos: egyszerre ne sok fűszert, ne olyan durván, csak finoman és KÓSTOLJ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!