Nehéz megtanulni főzni?
Ha edeklodsz a dolog irant, akkor egyaltalan nem nehez ... ellenben ha feladatnak fogod fel akkor rastresszelhetsz es akkor hibat hibara fogsz halmozni.
Meg kell ismerni az etelkeszitesi technikakat es, hogy azokkal milyen allagot lehet a vegen elerni ... gondolok itt a dinszteles, parolas, fozes, sutes ... stb dolgokra.
Ra kell erezni, hogy mi mihez passzol ... es nem art ismerni a kulonbozo alapanyagok elkeszitesi idejet.
Nagyjabol ennyi a fozes 'tudomanya'.
Bátyám 51 éves, 22 év házasság után elhagyta a felesége.
Soha életében egy paprikás krumplit nem csinált meg. A felesége főzött rá.
Mikor egyedül maradt, pár hétig rendelgetett, meg étterembe járt, de házi koszthoz volt szokva, nem annyira ízlett neki.
KÉT HÉT alatt megtanult rendesen főzni, de tényleg rendesen. Finomak a kajái. És nem zacskós leves, hanem mondjuk tegnap brokkoli krémleves, stefánia vagdalt, rizibizi, saláta. Szóval rendes, normális kaják. Finomak, és rendet is tesz utána, tehát tényleg tökéletesen vezeti a háztartást.
Nem nehéz megtanulni, csak akarni kell...
(Mondtam is neki, hogy ha kicsit eszébe jut, hogy ő is képes lehet bemenni a konyhába, lehet, hogy nem hagyja ott a felesége)
Nem értem, hogy miért akarjátok itt belevinni a hivatásos séf munkát, meg a technológiákat. Nyilván a kérdező nem éttermet akar nyitni, neki egyelőre az a cél, hogy alapvető főtt ételekkel el tudja látni magát.
Kérdező, neked most még kellenek receptek. Tudom, lesz itt egy-két okos, aki szerint rossz dolog receptből főzni, de a Gyakorin mindenki okos, csak mégsem.
Ha lehet, elsőre próbálj olyan recepteket keresni, ahol vagy minden lépésről kép van, vagy videó. Így látod, hogy az adott pillanatban hogy kell kinéznie, nem csak a végeredményt, a többit meg oldd meg.
Én az elején olyan ételeket főztem, amiket már ismertem. Tudtam, hogy mi kell hozzá kb., hogy milyennek kell lennie, stb.
Nem bonyolítottam túl. Pár összetevős kaják, pl tészták, ragu-szerű kaják, valami hús meg saláta. Ha sült, akkor nem hatalmas, egyben sült darabok, mert ott nehezebb belőni, hogy mikor van kész. Ha szereted az ázsiai cuccokat, akkor egy stir fry baromi jó lehet, mert egyszerű és variálható.
Simán belejössz, csak legyen motiváció, hogy rákattanjon az agyad. Gondolkozz mindig egy kicsit mi miért van, ne csak ökör módjára lötybölj ahogy a külömféle leírásokat olvasgatod. A konyha valójában pontosan ugyan az mint egy kémia-szertár.
Első amit veszel egy tisztességes digitális mérleg legyen és egy mérőkanál-készlet, de mindenképpen fémből! Mindent amit csak lehet fémből, ezerszer könnyebb elmosogatni. Ha valami cucc nem jön be, hajítsd ki.
Tojásszétválasztás se nagy ügy, kis öveg tálba ütöd és egy fél literes petpalackkal kiszívod a sárgáját így soha nem fogod elcseszni és a kezed se lesz összekenve. A műanyag cuccokat hanyagold, kivéve néhány szilikont és az említett tojáskiszedős pet palackot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!