Miért nem vagyok képes “mértéket tartani” sütésnél/ főzésnél a sóval?
Nincs erre praktika.Néha én is elsózom az ételt.Próbálj keveset beletenni mert utólag sózhatsz még de elvenni nem tudsz a sóból.
Szerelmes vagy biztos azért sózod el az ételt😁😁
Ha mindent elsózol és nem csak magadnak főzöl, akkor állj le a sózással; amikor te még sótlannak érzed. Sózni a tányérodon is tudsz, ha neked nem elég.
Erre nem lehet más, általános tippet adni, mert minden étel, minden mennyiség és minden só más.
Nekem jól bevált, hogy 1 liternyi élelmiszerhez egy csapott teáskanál sót teszek, akkor is, ha sótlannak érzem fözés közben.
Ez arra elég, hogy meglegyen az alapíze, utánsózni lehet.
A liternyi alapanyagot meg úgy mérem ki, hogy ekkora tálat veszek, ebbe teszem az elökészített hozzávalókat.
Ahogy már említették itt előttem, ahány só, annyiféleképpen sós...
Tegyél feleannyit bele, mint amennyit gondolnál, és fokozatosan ízesítsd, ha nem tartod eléggé sósnak. Mindig csak egy-két csipetnyivel...
Kóstoltass mással.
Bármit főzöl, ahogy fő el a leve, sűrűbb lesz és intenzívebb az íze. Ezért kóstolni csak akkor szabad, ha már annyi folyadék van az ételben amennyi a végén lesz.
Hidegen kóstold, akkor is jobban érzed.
Én úgy szoktam hogy egy evőkanállal egy kis felespohárba vagy hasonlóba teszek, így legalább higienikus nem nyálazom össze a kaját, másrészt mikor ugy kóstolom jobban átjön az íze.
1. Kiskanállal merem a sot, nem kézzel, tengeri sót hasznalok.
2. Folyamatos kostolgatas, majd raerzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!