Carbonara virsliből?
Párom kitalálta, hogy holnap azt készít ebédre. Megpirítja a karikára vágott virslit és tejszínes tojásos szószt rak rá..
Én kérdeztem, hogy nem e sonkából van az eredeti de szerinte ebből is jó lesz.
Én viszont úgy hallottam, hogy virsliből tilos készíteni ezt az ételt.
Ma vilagban, amikor a sracok siman kepzelhetik magukat csajnak ... kit erdekel, hogy a tejszines-virslis tesztat valaki carbonaranak gondolja :)))
Minden felfogas kerdese, mint a viccben:
- Ha tudtam volna, hogy szuz vagy ... ovatosabb lettem volna.
- Ha tudtam volna, hogy ilyen heves vagy ... levettem volna a harisnyanadragomat :)))
09:10, ne hasonlítsd már össze az éttermi étkezést az otthonival.
És ne személyeskedj ha kérhetlek, mert nagyon primitív dolog.
23: vagy ő hív meg vendégeket egy puccos vacsorára - újházi tyúkhúsleves + wellington bélszín menüre.
Aztán amit ad: Maggi zacskósleves + virsli tésztakabátban (vagy hotdog).
:-D :-D :-D
24 Igen, nagyon találó a példád. Szerintem akik ezt szándékosan erőltetik, hogy puccos néven hívnak tök egyszerű ételeket, aminek köze sincs az eredetihez, ez valami kisebbségi komplexusból táplálkozik. Tehát valamiért szégyellik azt mondani, hogy ők virslis tésztát esznek, ezért rámondják, hogy az is carbonara.
Persze, ha valaki elkészít egy ételt eredeti hozzávalókból, és egy kb lényegtelen dolgot változtat rajta, az még elmegy. Arra simán lehet mondani, hogy mondjuk marha pörkölt újra gondolva, esetleg xy verziója szerint. Na de amikor egy csirkeláb paprikást csinál valaki, arra miért kellene ráhúzni, hogy az egy birkapörkölt?
25: Így van!
Már számtalan kérdés alá bemásoltam, egy örökbecsű írás Lénard Sándor: a római konyha c. művéből. Tökéletes példa az ilyen esetekre. .-)))
"A parasztasszony a kastélyban
A szegény paraszt feleségét mindig felhívatták a kastélyba, ha nagy vendégség ígérkezett. Segített akkor ott a szakácsnak, aki maga is igen nagy úr volt. A parasztasszony fát aprított, krumplit hámozott, baromfit tisztított, tortakrémet kevert - aztán odahaza mindenről egy ízig beszámolt hites urának.
- Micsoda dínomdánom volt megint! Micsoda lakoma! Befejezésül eperkrémes torta! Bizony, a gróf urak mind a tíz ujjukat megnyalták utána!
A paraszt hallgatja csak, hallgatja megannyiszor ezt a történetet; egy szép napon aztán vége szakad a türelmének, az asztalra csap, és így kiált:
- No hát egyszer már én is kérek eperkrémes tortát!
- De édes uram - így a parasztasszony -, nincs hozzá eprünk!
- Van aszalt körténk épp elég! Csináld körtével!
- Jó, de vajunk sincs a krémhez!
- Akkor csináld zsírral!
- Honnét vegyem a szép fehér lisztet? Csak az a fél zsák rozslisztünk maradt!...
- Megteszi. Csináld hát rozsliszttel!
- No és a tojás? Tizenkét tojás!
- A mindenségit neki, hát veletek asszonynéppel sehogy se boldogul az ember? Mondtam, asszony, nekem torta kell, eriggy a konyhába, de egy-kettő!
A parasztasszony nekiáll, szitál, kever, süt, vár... aztán egy szó nélkül visszatér a tortával. Az urának sincs kedve szónoklatokhoz. Csak levág egy szeletet, beleharap, majszolgatja, majd leszögezi: - Látod! - És lassan hozzáteszi még: - Csak azt nem tudom, mit kell ettől a gróf uraknak az ujjukat nyalogatni!
26 Ezt már olvastam más kérdés alatt is, és nagyon tetszik! :D
Sőt, egyszer meg is akartam keresni, csak nem tudtam mi a címe.
23-as, ha mondjuk a Dr Oetker puding alá babapiskótát is tett a vendéglátó, akkor hagy hívja tiramisunak. Vagy te akkor meg sem eszed? Mert én vendégségben nem finnyáskodok, de egyébként is az alapján döntöm el, hogy jó-e egy étel, hogy milyen az íze, nem pedig a neve alapján.
Ha a vendéglátóm azt mondja carbonarát készít, ezerszer szívesebben eszem a tejszínes virslis tésztát, ha jól sikerült, mint egy eredeti recept szerint készített, de rosszul sikerült (mondjuk rantottává vált) carbonarát.
Bár olyan embereket, mint te, például nem is hívnék vendégségbe. Olyanokat hívok, akiknek a kedves vendéglátás, a szeretettel készített finom étel fontosabb, mint az, hogy amit főztem hajszál pontosan megegyezik-e az étel eredeti receptjével.
Egy étterem természetesen más. Ott azért fizetek, ami az étlapon fel van tüntetve, így azt is várom. Ha azt írják, wellington bélszín, és én azt választom, akkor azt is kell kapnom. Ha meg rántott farhátat rendelek, akkor nyilván ne hozzanak bélszínt.
De elképesztő, hogy egyeseknek magyarázni kell a különbséget egy étterem és a saját konyhám között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!