Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A carbonara spagetti receptjét...

A carbonara spagetti receptjét letudná valaki írni nekem?

Figyelt kérdés
Szeretnék csinálni, viszont ahány hely annyi recept. Van ahol tejszínnel írják, van ahol az nélkül, van ahol főzőlevet öntenek rá és összefőzik a tojásokkal stb. Valaki le tudná írni a saját receptjét ami jól bevált és hasonlít esetleg a Bellozzo étteremben felszolgált carbonara tésztára? :)

2019. máj. 20. 18:59
 1/3 anonim ***** válasza:
92%

Hogy ott hogy csinálják, nem tudom. Én így szoktam, elég közel áll az eredetihez:

- Kolozsvári szalonna, vagy bacon ízlés szerint (nyers)

- 250g spagetti

- 2db tojássárgája, és egy egész tojás

- Reszelt kemény sajt (eredetileg pecorino romano, de tökéletes a parmezán is)

- só, bors


A szalonnát fel kell vágni csíkokra, majd egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítani. Ha túl sok zsírt engedett, szedj le belőle nyugodtan. Annyi kell csak, hogy ne legyen száraz a serpenyő. Aztán jöhet egy tálba a tojás, a reszelt sajt, és egy jó adag fekete bors. Ezeket együtt felvered, mintha rántottát készítenél, majd félreteszed. Közben ki kell főzni a tésztát, ami eztán mehet rá a szalonnára, majd mehet is rá a tojásos keverék, illetve egy kevés tésztavíz. Ezt jól összedolgozod (nem égő tűzhelyen, ugyanis nem szabad, hogy a tojás darabossá váljon), és már tálalhatod is.


Pár megjegyzés:

- Még az olaszok sem értenek egyet abban, hogy kell-e fokhagyma az ételbe, vagy sem. Én azért szoktam kihagyni, mert így is épp elég ízes lesz az eredmény.

- A tojással nagyon vigyázz, ha nem akarsz szalmonellát (ezért is kell a forró főzővíz).

- Ha az előbbitől félsz, vagy várandós is enni fog belőle, akkor a tészta vizét ne öntsd ki, hanem forrald tovább, és gőz felett melegítsd 70°C-ig az ennivalót sűrű keverés mellett. Így biztosan elkerülöd a szalmonellát, és jó eséllyel nem rántottás tésztát fogsz tálalni.

2019. máj. 20. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
25%

[link]


Ide tettem neked egy autentikus receptet, ami nagyjából olyan mint amit az 1-es is leírt.

A saját receptemet nem osztom meg veled, mert az első élményem a carbobara-val tejszínes volt és nekem nagyon ízlett.

Ezért én nyers tojás helyett tejszínbe szedem a tésztát és imádjuk a gyerekekkel együtt. De nem ez az igazi receptje.

2019. máj. 21. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
35%
[link] nekem ez vált be a legjobban.
2019. máj. 21. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!