A carbonara spagetti receptjét letudná valaki írni nekem?
Hogy ott hogy csinálják, nem tudom. Én így szoktam, elég közel áll az eredetihez:
- Kolozsvári szalonna, vagy bacon ízlés szerint (nyers)
- 250g spagetti
- 2db tojássárgája, és egy egész tojás
- Reszelt kemény sajt (eredetileg pecorino romano, de tökéletes a parmezán is)
- só, bors
A szalonnát fel kell vágni csíkokra, majd egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítani. Ha túl sok zsírt engedett, szedj le belőle nyugodtan. Annyi kell csak, hogy ne legyen száraz a serpenyő. Aztán jöhet egy tálba a tojás, a reszelt sajt, és egy jó adag fekete bors. Ezeket együtt felvered, mintha rántottát készítenél, majd félreteszed. Közben ki kell főzni a tésztát, ami eztán mehet rá a szalonnára, majd mehet is rá a tojásos keverék, illetve egy kevés tésztavíz. Ezt jól összedolgozod (nem égő tűzhelyen, ugyanis nem szabad, hogy a tojás darabossá váljon), és már tálalhatod is.
Pár megjegyzés:
- Még az olaszok sem értenek egyet abban, hogy kell-e fokhagyma az ételbe, vagy sem. Én azért szoktam kihagyni, mert így is épp elég ízes lesz az eredmény.
- A tojással nagyon vigyázz, ha nem akarsz szalmonellát (ezért is kell a forró főzővíz).
- Ha az előbbitől félsz, vagy várandós is enni fog belőle, akkor a tészta vizét ne öntsd ki, hanem forrald tovább, és gőz felett melegítsd 70°C-ig az ennivalót sűrű keverés mellett. Így biztosan elkerülöd a szalmonellát, és jó eséllyel nem rántottás tésztát fogsz tálalni.
Ide tettem neked egy autentikus receptet, ami nagyjából olyan mint amit az 1-es is leírt.
A saját receptemet nem osztom meg veled, mert az első élményem a carbobara-val tejszínes volt és nekem nagyon ízlett.
Ezért én nyers tojás helyett tejszínbe szedem a tésztát és imádjuk a gyerekekkel együtt. De nem ez az igazi receptje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!