Sárgaborsó főzés, hogyan?
Sziasztok!
Sárgaborsot szeretnek főzni, tisztában vagyok hogy érdemes beáztatni főzés előtti este, azonban bárhol keresgélek, csak főzeléket és krémlevest találok a sárgaborsóval. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet e főzni a sargaborsot úgy mint a rizst? Vagy a sargaborso nem szívja fel a vizet? Vagy esetleg, mint a tört burgonyát, ezt is mint egy tomorebb püre, el lehet készíteni? Köszönöm a segítséget! (Ui.: ugyan ez a kérdés felmerült bennem a vörös és sárga lencse kapcsán is)
Ha pürét akarsz, érdemes beáztatni, ha nem akarod, hogy szétfőjön, akkor nem. Az áztató és/vagy főzővízbe tett kávéskanálnyi szódabikarbóna még jobban segíti a puhulást.
Nem szívja fel úgy a vizet, mint a rizs, de valamennyit azért felszív. Pürét én úgy szoktam csinálni, hogy bővebb vízben főzöm meg, és ha megfőtt, a fölösleges levet leszedem róla. Külön párolok zöldséget, arra szedem rá, így leves is lesz. A pürét lehet pirított hagymával, fokhagymával, különféle fűszerekkel ízesíteni, ízlés szerint.
Avaly!
30 éve főzök. 15 perc alatt megfő a sárgaborsó és soha életemben nem áztattam be
#7, hol veszed és milyen márkájú az a sárgaborsó? Én a legolcsóbbat veszem a Sparban, talán Paco a márka, és az nem fő meg túl gyorsan, 15 perc alatt biztosan nem. Amiket most ősszel vettem, azok egy örökkévalóság alatt sem akartak megfőni.
Vagy talán nagyon lágy a víz nálatok? Én budapesti vagyok és itt kemény a víz, elvileg ettől is lassabban főnek meg a dolgok.
15 perc valóban kevés, de olyan 40 perc elég.
Ha beáztatod a sárgaborsót, akkor kicsit előbb készül el, és nem esik szét annyira mintha nem áztatnád be.
Akár hiszed, akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!