Akik főzés előtt beáztatják hideg vízbe a sárgaborsót egy éjszakára! Abban a vízben főzitek, amiben ázott vagy új vízben?
Figyelt kérdés
Illetve, ha már mindkettőt próbáltátok, melyik vált be jobban?2020. máj. 16. 07:15
1/4 anonim válasza:
Általában jobb friss vízben fözni, mert akkor kevésbé puffaszt, könnyebben emészthetö.
Az áztatóvízbe kiáznak anyagok, amiket nem jó elfogyasztani - nem mérgezöek, de nem is egészségesek.
2/4 anonim válasza:
Mindig friss vízben teszem fel főzni.
4/4 anonim válasza:
Én még soha nem áztattam be. Főzés előtt többször leöblítem, amíg a fehéres habzás csökken. Aztán felteszem bő vízben főzni és mielőtt teljesen megpuhulna, elzárom a tűzhelyet és fedő alatt hagyom tovább, végül berántom. Nem szeretem, ha szétmállik pürévé. Teszek bele sárgarépát is, egészben (sógorom szakács, tőle tanultam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!