Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Akik főzés előtt beáztatják...

Akik főzés előtt beáztatják hideg vízbe a sárgaborsót egy éjszakára! Abban a vízben főzitek, amiben ázott vagy új vízben?

Figyelt kérdés
Illetve, ha már mindkettőt próbáltátok, melyik vált be jobban?

2020. máj. 16. 07:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Általában jobb friss vízben fözni, mert akkor kevésbé puffaszt, könnyebben emészthetö.

Az áztatóvízbe kiáznak anyagok, amiket nem jó elfogyasztani - nem mérgezöek, de nem is egészségesek.

2020. máj. 16. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindig friss vízben teszem fel főzni.
2020. máj. 16. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is leöntöm az áztatóvizet.
2020. máj. 16. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
88%
Én még soha nem áztattam be. Főzés előtt többször leöblítem, amíg a fehéres habzás csökken. Aztán felteszem bő vízben főzni és mielőtt teljesen megpuhulna, elzárom a tűzhelyet és fedő alatt hagyom tovább, végül berántom. Nem szeretem, ha szétmállik pürévé. Teszek bele sárgarépát is, egészben (sógorom szakács, tőle tanultam)
2020. máj. 17. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!