Megreccsen a hűtőben bármi, ha beteszek egy tál forró pudingot?
Én ezt félve, de leteszteltem. Semmi sem történt...vagyis de. Mikor kivettem a kaját, elég hideg volt :D
De ha biztosra akarsz menni, előtte hagyd kint egy fél órácskát hűlni.
Ha üvegre teszed, még ha edzett üveg is, simán megrepedhet tőle! Aki üvegre tette, és semmi nem történt, annak piszok nagy mázlija volt.
(Egyébként az, hogy mennyire lehet forró kaját hűtőbe tenni az a hűtő kapacitásán múlik, hál'istennek mára azért hangyányit túlléptünk a 60 éves Szaratov hűtőkön, mint a dicső szovjet ipar csodáján, úgyhogy ez sok esetben abszolút nem probléma egy jó hűtőnek.
Érdekes, mindenki azt írja, hogy "hagyd hűlni". Így soká tart, különösen nyáron, nagyobb mennyiségnél (pl. nagy fazék frissen főtt leves)egyenesen egy örökkévalóság. Hideg vízbe szoktuk állítani a mosogatóba.
(És ha már a pudingról volt szó, akkor az "üres" edényt, amiben főtt, feltétlenül vízbe teszem, hogy minél hamarabb lehessen legalább egy kicsit torkoskodni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!