Menyi idö mig a tézta meg kelik?
Figyelt kérdés
2021. jan. 24. 13:25
2/10 anonim válasza:
Vagyis azt szeretnèd kèrdezni, hogy : Mennyi idő , míg a tèszta meg kel? Nekem 30-40 perc szokott lenni...
3/10 anonim válasza:
Ha belenyomod az ujjad, és ott marad a nyoma, akkor megkelt. Ha belenyomod az ujjad, és szép lassan kisimul a tészta, akkor még kel. Általában 45-50 perc, de függ attól, hogy mennyi élesztő van benne, illetve milyen meleg van nálatok, mert meleg helyen gyorsabban kel. Vigyázz, nehogy túlkeljen, mert az sem jó.
5/10 anonim válasza:
Megkel ha már nyelvtannáculunk.
6/10 anonim válasza:
Attól is függ mennyire van meleg otthon.
Ha hűvös a lakás, akkor lassabb, nyáron kánikulában pillanatok alatt.
Először is le kell teszteltni az élesztőt, mert ha döglött, akkor sose kel meg tőle semmi.
Kis meleg vízben vagy tejben futtasd fel, 1-2 kanál cukorral. Ne legyen túl forró, mert attól is megdöglik az élesztő.
Ha jó habos, akkor jó lesz, hozzáadhatod a lisztet, tojást stb. hozzávalókat.
Kelesztéshez én a radiátorra szoktam tenni.
10/10 anonim válasza:
Kérdező, milyen tészta, milyen kelesztés...???
Nálam pl. a kenyér hidegkelesztéssel készül, hűtőben egy fél napig kelesztem. A fánkot, buktát, egyéb kelttésztás süteményt meg meleg helyen, kb. fél-egy óra. És vannak még kombinációk is... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!