Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Menyi idö mig a tézta meg kelik?

Menyi idö mig a tézta meg kelik?

Figyelt kérdés
2021. jan. 24. 13:25
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Nézd meg a receptben.
2021. jan. 24. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Vagyis azt szeretnèd kèrdezni, hogy : Mennyi idő , míg a tèszta meg kel? Nekem 30-40 perc szokott lenni...
2021. jan. 24. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Ha belenyomod az ujjad, és ott marad a nyoma, akkor megkelt. Ha belenyomod az ujjad, és szép lassan kisimul a tészta, akkor még kel. Általában 45-50 perc, de függ attól, hogy mennyi élesztő van benne, illetve milyen meleg van nálatok, mert meleg helyen gyorsabban kel. Vigyázz, nehogy túlkeljen, mert az sem jó.
2021. jan. 24. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Megkelik 🤣🤣
2021. jan. 24. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
93%
Megkel ha már nyelvtannáculunk.
2021. jan. 24. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

Attól is függ mennyire van meleg otthon.

Ha hűvös a lakás, akkor lassabb, nyáron kánikulában pillanatok alatt.


Először is le kell teszteltni az élesztőt, mert ha döglött, akkor sose kel meg tőle semmi.

Kis meleg vízben vagy tejben futtasd fel, 1-2 kanál cukorral. Ne legyen túl forró, mert attól is megdöglik az élesztő.

Ha jó habos, akkor jó lesz, hozzáadhatod a lisztet, tojást stb. hozzávalókat.


Kelesztéshez én a radiátorra szoktam tenni.

2021. jan. 24. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Míg kétszeresére kel.
2021. jan. 24. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
85%
Ez milyen nyelven van?
2021. jan. 24. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
41%
Arab!😂
2021. jan. 24. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, milyen tészta, milyen kelesztés...???


Nálam pl. a kenyér hidegkelesztéssel készül, hűtőben egy fél napig kelesztem. A fánkot, buktát, egyéb kelttésztás süteményt meg meleg helyen, kb. fél-egy óra. És vannak még kombinációk is... :)

2021. jan. 24. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!