Menyi húst vegyek?
3 kilót, ha 20 dkg-ot számítasz egy főre. Ha nagyon húsosan akarod, akkor legyen 4 kiló.
A jó gulyásleves titka a sok hagyma és a sok, jó minőségű pirospaprika.
1 kg. húshoz pörköltnél én 3 közepes hagymát szoktam számolni és egy evőkanál pirospaprikát.
Ne csak zöldséget meg krumplit tegyél bele, hanem 1 paradicsomot és két zöldpaprikát is, akkor lesz finom.
Készíts oda az asztalra csípős paprikát is, mert sokan erősen szeretik.
Én csipetkét is szoktam bele tenni, de ezt te majd eldöntöd!
Csináld úgy, ahogy az 1-es írta, a jó gulyás egyik titka a
sok hagyma. Ő még nem is ír annyit, mint ebben a közel 200 ember által agyondicsért receptben, ahol a hús súlyának a fele a hagyma (60dkg hús, 30 dkg hagyma) Nem lesz édes!
És igen, a krumplit az utolsó 10 percben tedd bele!
Csipetke elengedhetetlen hozzá a végén.
Meg igazából a zsiradékot én inkább füstölt szalonnával csinálnám alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!