Kétkilo liszthez menyi kovászt tegyek? Kenyeret sütnék, menyi ideig kelesszem, hogy jól átjárja a kovász?
Figyelt kérdés
2015. jan. 1. 15:49
1/3 anonim válasza:
Nézz fel a limarapeksege.hu oldalra.
Én onnan kezdtem el kenyereket sütni, a kovászt, öregtésztát is onnan vettem.
Annyit mondhatok, hogyha kenyeret sütök, én 80dkg-osat, mert akkora a legnagyobb jénaim, a férjem és a fiam képes lenne egyszerre megenni!
2/3 A kérdező kommentje:
köszi!!!!!
2015. jan. 4. 18:55
3/3 anonim válasza:
Általánosságban 20% a kovász a liszthez képest. A kelesztés a kovásztól függ, mert sokan az élesztős előtésztát is kovásznak nevezik, ami gyorsan kel. Viszont az igazi kovász órákig dolgozik, függően annak aktivitásától...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!