Kovászos kenyér sütésénél a bekeverésnél a kovásznak melyik állapotban kell lenni?
Figyelt kérdés
Tehát éppen felhabzó, vagy éppen visszaeső, etetésre váró legyen, mikor a dagasztást kezdem? A legtöbb receptben hűtőben alvó kovászt élesztenek újra? De nekem most is aktív, ezért elbizonytalanodtam.
Köszönöm a segítséget
2014. nov. 18. 11:07
1/4 anonim válasza:
hagyd hogy jól megpenészesedjen...
2/4 anonim válasza:
Sűrűnek, szálasnak kell lenni, amikor vissza esőben van enni kér, veszel ki belőle, a többinek adsz enni, és már is be a hűtőbe, ott lassabban érik, de el van egy hétig.
Hetente egyszer etesd meg, este kiveszed raksz bele,reggel vissza hűtőbe. De hetente ajánlatos sütni belőle, mert ha etetgeted sok lesz végül! (tegyél palacsintába, köret tésztába stb.)
3/4 anonim válasza:
Milyen arányba tesztek a kenyérhez, mennyi ideig kelesztitek a kovásszal?
4/4 anonim válasza:
20-30 % a kovász mennyisége a dagasztani kívánt liszt mennyiségre számítva. Tehát fél kiló liszthez 10-15 dkg kovász megy. A kelesztés függ a liszttől, hogy milyennel dagasztasz, télen vagy nyáron, milyen az idő a konyhában, a kovász érettségétől, korától, milyen lisztből van stb. Az én kovászom már idős, vele már másfél óra alatt megkel a kenyér. Eleinte a duplája volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!