Miből mennyi (darált hús, zsemle/kenyér, tojás) kell fasírthoz 15 személyre?
1,5 kg darált húsból és fél kg kenyérböl kb. 20 (nagyobb tojásnyi) gombóc lesz, egy emberre 3-5 gombóc elég.
Szerintem ha ennek a négyszeresét (6 kg hús, 2 kg kenyér, 8 tojás ) veszed, akkor biztos elég lesz - és ha marad, azt másnap még hidegen is meg lehet enni, vagy le is tudod fagyasztani.
5 főre csinálok egy kiló darálthúsból fasírtot. ehhez teszek 20 dekányi kenyérbelet, 2 tojást, egy jó fej vöröshagymát, vagy 2 közepeset, 3-4 gerezd fokhagymát,sót őrölt köményt, majorannát, borsot, kis fűszerpaprikát.A fűszerek kb teáskanálnyiak, de só lehet, hogy több kell, ízlés dolga. (kóstolni is kell )
Én morzsába forgatom, úgy sütöm ki, de legalább 20 darab kijön belőle, normál fasírt méretűek.
ha ennél apróbbra csinálnám rengeteg lenne belőle.
persze ehhez az alapadaghoz köret is társul.
Attól is függ a mennyiség, hogy adsz-e esetleg mellé még valamit, pl majonézeskrumplit, vagy más gazdag salátát.
Én 4 kiló hússal kezdenék neki, de te tudod mekkora étvágyú a vendégsereg, és,mint írtam, lesz-e még más kaja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!