Zsömlegombóc problémák (?)
Szeretnék segítséget kérni, valamiért soha nem lesz igazán jó a zsömlegombócom.
A recept szerint 3 szikkadt zsömlét kis kockákra vágok, serpenyöben megpirítom, sózom, borsozom, paprikával megszórom.
Ha kihült 3 tojást és (1-2 dl) tejet teszek hozzá, megvárom, amíg kicsit megpuhul, a vágott petrezselymet beleszórom, és annyi liszttel összedolgozom, hogy formázható legyen.
A probléma az, hogy ha rendesen lehet formázni, akkor nagyon tömör lesz, ha kicsit lágyabbra hagyom, akkor általában formátlan és mégsem elég puha megfözve, ha meg majdnem nokedli állagú, akkor csak belekanalazni lehet a vízbe, így ugyan nem lesz kemény, de mégsem könnyü, mint máshol amilyet ettem.
Nem tudom, mit kellene változtatni, hogy egyszer végre sikerüljön nem kemény, könnyü zsömlegombócokat tálalni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!