Háziasszonyok, szakácsok, Ti hogy csinálnátok? Többi lent.
4-es, kérdeztem valamit, mert nem tudom.
Ha tudnám, nem kérdeztem volna - de hogy ezért miért kell "belém rúgni"? Normálisan is lehetett volna válaszolni, csak a második mondattal.
"Látom az újévben is maradt a színvonal..."
Ezt inkább Rólad lehetne elmondani :-(
4-es, a privátban írt üzenetedből is árad a kioktatás, a lenézés, a másikba való belerúgás - szóval nem győztél meg.
Ha nem tudsz kommunikálni a másik lenézése nélkül, akkor kérlek, inkább ne tedd - mindannyian jobban járunk :-)
Ja, és a "szakmai vitához": szoktam alufólia nélkül is sütni és alufóliával is: mindkét esetben finomra sikerül a hús.
És most is jó lett :-)
De abban igazad van, hogy a kacsa egy egész picit tényleg keményebb lett - pedig sokáig volt fólia alatt. Nem, nem esett szét a hús.
A kérdésre válaszolva: nekem is az a tapasztalatom, hogy a kacsa húsa igen-igen szívós, órákig pároltam födő alatt, mire elkezdett puhulni. Persze meglehet, hogy öreg jószág volt.
Feltenném egyszerre, és majd azt venném ki előbb, amelyik hamarabb puhul.
Ha mindkettő puha, akkor ismét együtt lehetne pirosra-ropogósra pirítani...
Bár meglehet, hogy ez a hozzászólás már későn jött.
Szóval sokat számít, milyen idős egyik, másik.
Látom, már elkéstem,de egyrészt én is különsütném, ha megoldható, másrészt nekem is az a tapasztalatom, hogy a kacsának több sütés kell.
Boldog Új Évet!
Köszönöm szépen a válaszokat: a normális, kulturált hozzászólásoknak ment a zöld :-)
Nos, mielőtt megírnám a végeredményt, elmondom, hogy a kérdésemet az szülte, hogy a székelykáposztában, amit csináltam, elég nehezen puhult meg ez a bőrös malaccsászár. De tovább főztem és finom lett :-)
Elkezdtem sütni pici vízzel, fokhagymával alatta, alufóliával letakarva. Mikor kicsit puhult, kb. 15-20 perc múlva utánatettem a kacsacombokat, szintén lefedtem, össz kb 1 óra múlva (a sütéstől kezdve) leszedtem a fóliát, locsolgattam, tovább sütöttem. Sokáig, nagyon sokáig :D Végül ízre mindkettő finom lett, teljesen ehető, de a kacsacomb nem "omlósz", hanem valóban kicsit keményebb maradt, még így is... szerintem minimum másfél - 2 órát sült, annyira nem néztem (gázsütő, régi). Nem, nem száradt ki, csak nem puha, de simán ehető, nem rágós, stb.
No, mindegy kisérletezésnek jó volt :-)
Ha most csinálnám, akkor úgy készülne, hogy beteszem a császárt és addig, amíg sül egy kicsit, addig megpárolnám a tűzön a kacsacombot és úgy raknám be utána sülni. Vagy előbb megpárolnám a combot és utána tenném be együtt.
Nem, nem volt megoldható a külön sütés, mert éhes volt a családtag :-) - így pont nem halt éhen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!