A borscs egytálétel vagy csak levesként szokták enni? Maga a borscs lehet a főétel, vagy önmagában kevés, csináljak mellé mást is ?
Ez föétel volt mindig is, a legtöbben nem engedhettek meg magunknak többet, csak ezt. És nem feltétlen "gazdagon", mert nem volt mivel gazdagítani, hanem sok-sok cékla, krumpli került bele, meg kenyeret ettek mellé.
Ha akarsz, csinálhatsz utána valami könnyebb tésztaételt, de nem fontos.
A borscs mindig is leves volt. Ceklabol. Nem foetel, akarmennyire pakolod tele, az akkor is keves...legalabbis dolgozo felnott embereknek.
Viszont ahhoz eleg tartalmas, hogy utana konnyebb foetel keruljon az asztalra. Pl mint egy jo gulyasleves utan.
Gyakorlatilag annyira számít főételnek, mint ami gulyásunk, vagy babgulyásunk, (esetleg halászlénk)
Egyéni gyomorkapacitás kérdése, hogy egy tartalmas húsos-zöldséges, sűrű étel után kíván e valaki még bármit is, különösen, ha még kenyeret is eszik hozzá.
Nálunk az ilyen levesek után bőven elég egy pár palacsinta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!